Backpacken in Maleisië – Langkawi beach life

Backpacken in Maleisië

Na een paar teleurstellende plekken in Maleisië, zaten we er over te denken door te reizen naar een ander land. We besloten om het land nog één kans te geven in Langkawi en mocht dit ook tegenvallen zouden we het backpacken in Maleisië voor gezien houden. Langkawi heeft deze kans echter met beide handen aangepakt.

Zen Rooms Hotel

Met de boot kwamen we aan bij de Langkawi pier, waar we een taxibusje deelden met een Pools meisje wat we aan de kust hadden ontmoet. De taxi’s op Langkawi hebben allemaal een fixed price, dat vastgelegd is door de overheid. Het busje bracht ons naar een van de Zen Rooms hotels, waar we al online voor hadden geboekt. Onze kamer was een van de toppers die we hebben gehad tot dusver: schoon, ruim, handdoeken, airco, eigen badkamer en zelfs een giftbag. Het personeel was vriendelijk. We mochten een gratis was draaien, en goedkoop een scooter huren. Goed begin Langkawi!

Scooter

Het eiland is heerlijk om met de scooter doorheen te rijden. De natuur, de stranden, de kleine wijkjes, het is allemaal prachtig! Natuurlijk was het nog steeds oppassen voor de gaten in de weg, maar over het algemeen waren de meeste wegen goed begaanbaar. Het ultieme reisgevoel, wat we even gemist hadden, was weer helemaal terug!

Eten in Maleisië

In de straat van ons Zen Rooms hotel waren enkele typisch Maleisische eettentjes te vinden:

Typisch Maleisisch Menu

  • Nasi
  • Nasi met kip
  • Nasi met rund
  • Nasi met seafood
  • Noodles
  • Noodles met kip
  • Noodles met rund
  • Noodles met seafood

Prima om goedkoop de honger te stillen, meer ook niet. Gelukkig zit Langkawi vol met diverse andere eettentjes, die nog steeds goedkoop zijn, maar met een ruimere keuze aan gerechten. Bij ons moet er echt af en toe een pizza in!

Cenang beach

Het grootste en populairste strand van Langkawi is Cenang beach. Meestal houden we niet van die toeristische stranden, maar aangezien de drukte wel meeviel (laagseizoen), er een aantal fijne plekjes in de schaduw te vinden waren, vonden wij het wel prima.
Buiten Cenang zijn we nog naar enkele andere kleinere strandjes, en een waterval gereden, welke er allemaal leuk uitzagen (vooral de Temurun waterval was prachtig! Zie foto.) maar niet echt geschikt waren om er een hele middag te blijven chillen.

Een goede tip is om naar Tengah beach te gaan, deze ligt (met je rug naar de zee) rechts naast Cenang beach en deze stranden worden gescheiden door een kaap (‘The Cliff’). Tengah beach is mooier, knusser, en rustiger. Vanaf hier vertrekken en arriveren ook de parasailers. Echter komt op een gegeven moment de zee zo dichtbij, dat er geen plek meer is om verder je boekje te kunnen lezen. Gelukkig is Cenang beach dan dichtbij!

’s Avonds waren er op Cenang een aantal terrasjes uitgebreid met zitkussens, en lichtjes. Onder het genot van een flinke pul bier hebben we, na een filosofisch gesprek met een gast uit Koeweit, genoten van een vuurshow en een verjaardagsfeest van een andere backpacker. Lekker! This is the life.

Tax free

Langkawi is een tax-free eiland, wat voornamelijk alcohol, chocolade en tabak een stuk goedkoper maakt. Zuipen en chocola vreten dus! Om te shoppen zijn er een aantal kleine winkelcentra te vinden, maar voor de rest voornamelijk souvenirwinkels. Het was bijvoorbeeld haast onmogelijk om een normaal t-shirt te vinden, want op 99% van de shirts staat namelijk Langkawi geprint.

Nog een gratis tip: als je niet wakker wilt worden van de moskee in de buurt (voor mensen die nog nooit in een moslimland zijn geweest, hier gebruiken ze speakers om de gebeden te laten horen), neem dan van te voren oordopjes mee. Deze zijn echt nergens te krijgen op Langkawi. Alle winkeliers keken ons aan van: “Maar met oordopjes kan je de moskee toch niet horen?”.

Ondanks de fanatieke imam, hadden we toch onze rust gevonden in Langkawi. De mensen waren vriendelijk, de uitzichten prachtig (vooral met zonsondergang), en de biertjes goedkoop.
Misschien toch nog maar ff in Maleisië blijven dan, volgende stop: Perhentian Kecil.

Backpacken in Maleisië – Langkawi beach life
5 (100%) 3 votes

Één reactie op “Backpacken in Maleisië – Langkawi beach life

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *