Bali top 5, plekken waar je geweest moet zijn!

Bali is super hip om met je backpack door rond te reizen. Dit zijn onze favoriete plekken die wij hebben bezocht: De Bali top 5:

Ubud

Niet voor niets een van de meest geliefde plekken in Bali, en dus een must in deze Bali top 5.
Deze culturele plaats heeft een gezellig centrum waar je heerlijk kan eten en shoppen. Ubud is tevens een paradijs voor kunstliefhebbers, met name houtbewerking is een populaire ambacht. Ook voor Yoga liefhebbers zijn er veel mogelijkheden waar je goedkoop een lesje kan volgen. Shirley bezocht onder andere de Yogabarn, die losse kwaliteitslessen aanbiedt voor 130.000 idr.

Heb je het centrum ondertussen wel gezien? Huur dan een scootertje voor een paar euro, want buiten het centrum kan je genieten van de prachtige natuur, en dan met name de welbekende rijstvelden. Vanaf het rice terrace heb je een mooi uitzicht op de rijstvelden, maar helemaal leuk is om er doorheen te lopen, en van dichtbij de boeren aan het werk te zien.

Nog een populaire tijdsbesteding in Ubud is het bezoeken van the Monkey Forest. Een mooi beschermd natuurgebied waar honderden brutale makaken leven, die je kan voeren met kleine banaantjes. Tip: pas op je spullen!
Ubud is sowieso the place to be in Bali.Booking.com

Nusa Lembongan en Nusa Penida

Eilandjes ten zuid-oosten van Bali omringt door prachtig koraalrif. Nusa Lembongan en Nusa Penida zijn een absolute must voor duikers en snorkelaars die willen zwemmen met de complete cast van Finding Nemo. Het boeken van een Manta Ray trip is een absolute aanrader. Zwemmen met deze sierlijk zwemmende, gigantisch grote roggen, is een ervaring om nooit meer te vergeten. Ook leren surfen kan hier makkelijk. De golven zijn perfect en overal staan surfboards die gehuurd kunnen worden.

De eilanden zelf zijn heerlijk om tot rust te komen. Genoeg leuke strandjes en restaurantjes met de beste uitzichten, voor ieder wat wils. Huur goedkoop een scooter om de vele mooie plekken te verkennen.

Pulau Menjangan

Ook de kust van het eiland Pulau Menjangan, gelegen ten noord-westen van Bali, is prachtig om te snorkelen. Een complete wand van onaangetast koraalrif en grote scholen met kleurrijke vissen laat je even in een compleet andere wereld begeven. Een snorkelervaring nog mooier dan het bij het koraal van Nusa Lembongan en Nusa Penida. Wij hebben nog steeds kippenvel.

Sekumpul watervallen

De watervallen van Sekumpul mag je niet vergeten. Vanaf Lovina Beach ben je met de scooter ongeveer een uurtje kwijt. Het was even zoeken, maar een behulpzame Balinese jongen op een andere scooter hielp ons met de laatste 100 meter. Ook de tickets waren voor ons geregeld, die we halverwege de wandeltocht naar de watervallen moesten laten zien. De tocht zelf is al mooi, de watervallen zelf zijn adembenemend.

Seminyak

Erg toeristisch, maar toch het vermelden waard.
Seminyak is een leuk zuidelijk gelegen kustplaatsje naast Kuta, vlakbij het vliegveld Ngurah Rai. De stranden zijn perfect voor beginnende surfers. Het huren van een surfboard kost ongeveer 50.000 idr voor een paar uur, en veel langer dan 2 uur wil je ook niet surfen als beginner 🙂 Daarnaast zijn er tal van uitgaans- en eetgelegenheden. Uiteraard voor ieder wat wils.
’s Avonds is er volop leven in de brouwerij. Ga net als ons lekker in een Fatboy liggen op een terras aan het strand. Bij elk terras is namelijk live muziek te horen. Indonesische muzikanten doen hun uiterste best om het iedereen naar de zin te maken. Vooral fans van de Eagles kunnen hun lol op, want met het nummer “Hotel California” word je op Seminyak doodgegooid.

Bali top 5, plekken waar je geweest moet zijn!
5 (100%) 5 votes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *