Bangkok, een heerlijk diverse stad

      14 Reacties op Bangkok, een heerlijk diverse stad

Onze reis is begonnen, en meteen goed: Bangkok, baby!

Petit Hostel

We zitten in een prima hostel net buiten het centrum. Petit Hostel ligt aan de Charoen Nakhon straat, en heeft een mooi uitzicht op de Menam rivier. Er zijn koelkasten met gratis drinkwater en er staan fietsen die gratis gehuurd kunnen worden. Het personeel zegt niet veel, maar glimlacht en helpt je indien nodig. Een hostel waar je heerlijk tot rust kan komen na een drukke dag in het centrum.

Vervoer in Bangkok

Goedkoop! “Kunde t zellef nie veur doen” zoals ze in Tilburg zeggen. Met de boot kan je voor maar 15 baht (€0,40) naar Wat Pho, Wat Arun of bijvoorbeeld China town. Deze boot vaart ’s avonds niet meer, maar een taxi, van ons hostel naar de populaire Khaosan road, kostte ons maar 70 baht (€1,90 voor een kwartier rijden). Ook treinen en metrolijnen zijn aanwezig en kosten geen drol. De tuktuk-chauffeurs gooiden helaas met veel te hoge bedragen, en deze sloegen we dan ook af. Waar we voor de taxi 70 baht betaalden, vroeg de tuktukker 400 baht voor, en veel lager dan 200 baht kwamen we niet. Tja, dan weten deze skere backpackers het wel.

Khao San road & Ramburttri road

De eerste dag hebben we, na een middagdutje, meteen een plek uitgekozen om te proeven van de Thaise keuken. Keuken hoef je hier niet letterlijk te nemen, want vaak is het niet meer dan een karretje met een wok en een bakplaat waar de lekkerste en goedkoopste gerechten vandaan komen. Via de Lonely Planet en tips uit andere blogs kwamen we op de populaire ‘Khao San Road’ en parallel daaraan de wat rustigere ‘Ramburttri road’ terecht. Twee gezellige straatjes vol eetkarretjes, terrasjes en winkeltjes. Toeristisch, maar niet vervelend toeristisch. Bij de thaise verkopers kan je terecht voor maatpakken, voetmassages en zelfs valse identiteitskaarten, maar ze blijven niet aan je plakken bij een ‘No, thanx’. Bij de eetkraampjes kan je je wagen aan bizarre lekkernijen zoals gefrituurde schorpioenen en vogelspinnen, maar wij kozen voor een ‘fuck alle blanken’-pittige Tom Yum maaltijdsoep met sticky rice. Heet, maar erg lekker.
Daarna uiteraard even onze mond geblust met een halve liter Chang bier!Booking.com

Wat Arun & Wat Pho

De volgende dag zijn we met de boot naar Wat Pho (tempel met gigantisch grote, liggende boeddha) gegaan. Door een halte te vroeg te zijn uitgestapt kwamen we per ongeluk bij een andere boeddhistische tempel, Wat Arun, uit. Heel erg was het niet dat we hier uitstapten, want het complex van Wat Arun is echt prachtig, en de moeite waard.
Voor een paar cent namen we ferry naar de overkant waar Wat Pho wel lag. Entree was 100 baht voor een groot, mooi aangelegd tempelcomplex waar je verschillende tempels in mag, en waar je honderden (boeddha-)beelden kan bewonderen. Het grootste beeld, de bekende liggende boeddha is 46 meter lang en 15 meter hoog. Erg indrukwekkend!

Sri Maha Mariamman tempel

Onderweg naar het Lumphini park stuitten we op een mooie Hindoeïstische tempel helemaal in de stijl van zuid-Indiase architectuur. De vele kleuren, details en beeldjes van goden uit het Hindoeïsme maken ook deze tempel indrukwekkend genoeg om doorheen te lopen. En mocht je er behoefte aan hebben kan je ook nog een offertje kopen, om deze vervolgens 3 meter verder weer in te leveren. Ohm Shanti Ohm.

Lumphini park

Wow, dit park was groter dan we dachten. Lumphini park wordt grotendeels gebruikt om te fitnessen en hard te lopen, maar wij wilden even rustig zitten, na een lange wandeling in de drukte en de zon. En dit kan hier ook prima! In heel het park is geen verkoper te vinden. Waarschijnlijk ook verboden om de rust te bewaren. Wel hebben we het park omgedoopt tot Jurassic Park, want er lopen en zwemmen varanen van soms anderhalve meter lang.

Bangkok was een mooi begin van onze reis. Lekker eten, grotendeels vriendelijke bevolking en genoeg bezienswaardigheden. Op naar onze volgende stop: Ayutthaya!

Bangkok, een heerlijk diverse stad
Hoeveel sterren geef je dit bericht?

14 reacties op “Bangkok, een heerlijk diverse stad

  1. Erik

    Heeey Khao San road en die liggende budha ….. daar ben ik ook geweest!!! Echt leuk om te zien!
    Veel plezier daar!! Kus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *