Na 2 maanden reizen: een Brief aan India

      1 reactie op Na 2 maanden reizen: een Brief aan India

Geachte India,

Ik weet niet of het meer uit interesse in uw cultuur is of stiekem meer uit frustratie, maar er rest mij een vraag die me, na twee maanden reizen door India zonder rust, van het hart moet:

WAAROM DIE CONSTANTE HERRIE?

Vier uur ’s nachts wakker worden door schreeuwende locals in de hal van een degelijk hotel; Een man die in een sleeperbus mee gaat zingen met de al overstuurde muziek van zijn iPhone; Buschauffeurs die hun oorverdovende claxon meer ingedrukt houden dan loslaten; Mensen die zo hard hoesten of hun keel schrapen dat het lijkt of ze zwaar mishandeld worden; Of winkels waar zó luid Bollywood muziek gedraaid wordt dat je niet naar binnen kan zonder gehoorschade op te lopen. En dit is nog maar een kleine selectie van voorbeelden.

Het lijkt sowieso wel of er geluid gemaakt móet worden, elke dag, op elk tijdstip van de dag en overal.

Heeft u misschien hetzelfde gevoel bij stilte als wat ik heb na bijvoorbeeld een slechte grap van een van m’n vrienden? Deze stilte probeer ik dan ook te doorbreken. Ik heb daar zelfs speciaal een drumstel voor aangeschaft.

Nadat de man in de sleeperbus zijn muziek uit had gezet omdat ik daar om vroeg, wist hij zich duidelijk geen houding te geven. De ‘stilte’ die volgde vulde hij met gaapgeluiden, het openen van chipszakken, ritmisch tikken met zijn vingers en uiteindelijk tóch weer de muziek uit zijn iPhone.

Komt het wellicht door een heftig leven wat sommige mensen moeten leiden, of door traumatische gebeurtenissen waar men liever niet aan denkt? Herrie maken zal, ondanks enige gehoorschade, een gezondere optie zijn om je gedachten te verzetten dan naar de fles te grijpen.

Of is het misschien lastig je gehoord te voelen in een land met zoveel inwoners? Willen uw inwoners graag opvallen, en proberen ze dit door nog meer geluid te maken dan de rest, waardoor er een soort markt-effect ontstaat?

Wat de reden ook is, ik ben al blij dat ik het even kwijt mocht. En begrijp me niet verkeerd, ik wil u absoluut niet beledigen, maar het moet toch even uitgepraat worden. Waarom zou ik ook een land beledigen waar ik zó verliefd op ben geworden?

Ik hoop iets van u te horen (padumm tshh).

Met vriendelijke groet,

Tim

Na 2 maanden reizen: een Brief aan India
4.3 (85.71%) 7 votes

Één reactie op “Na 2 maanden reizen: een Brief aan India

  1. Ctheworld - Claudia

    Jij schrijft op wat ik vaak denk in Azië. Terwijl je zo graag in alle rust van de mooie omgevingen zou willen genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *