Top 10 bezienswaardigheden Cambodja

      Geen reacties op Top 10 bezienswaardigheden Cambodja

Cambodja mag je niet overslaan als je een reis gaat maken door Zuidoost-Azië, het land is prachtig, vol vriendelijke mensen, het reizen gaat makkelijk, en alles is echt spotgoedkoop. Buiten dat heeft Cambodja ook nog eens een rijke cultuur en geschiedenis, en zit het vol indrukwekkende plekken. Wij hebben onze Cambodja top 10 bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet.

Zonsopkomst Angkor Wat, Siem Reap, Cambodja

Zonsopkomst bij Angkor Wat

Angkor Wat, Siem Reap

Ondanks dat de entree echt belachelijk duur is (zeker voor Cambodjaanse begrippen), en dat je niet met een scooter het terrein mag betreden om de tuk-tukchauffeurs te beschermen, is het wel een van de hoogtepunten van Cambodja. De Ankor Wat tempels in Siem Reap zijn gigantisch, zeer oud en indrukwekkend. Angkor Wat tijdens zonsopkomst is perfect voor mooie vakantiefoto’s, en mis ook zeker Angkor Thom niet!

Tuol Sleng, Phnom Penh

Tuol Sleng in Phnom Penh was ooit een school, maar werd door de Rode Khmer gebruikt als een gevangenis. Met een Nederlandstalige audio-tour wordt het nog eens extra duidelijk wat een diep trieste periode dit is geweest. De gevangenis, ook wel ‘security prison S-21′ genoemd, bestaat uit een buitenplaats omringt door gebouwen. Elke plek op het terrein heeft z’n eigen verhaal en vaak is duidelijk te zien in wat voor omstandigheden de gevangenen moesten leven.

Tuol Sleng gevangenis

Tuol Sleng gevangenis

Choeung Ek killing Fields, Phnom Penh

Terwijl de stadse bevolking dacht dat ze in veiligheid werd gebracht voor de Amerikaanse bombardementen (waardoor ze de Rode Khmer in eerste instantie vertrouwden), werd een groot deel in werkelijkheid naar zogenaamde killing fields gebracht. De naam zegt eigenlijk genoeg: De genocide vond zich voornamelijk in deze velden plaats.

Een van de bekendste killing fields is Choeung Ek, waar je, ook weer met audio-begeleiding, een kijkje kan nemen. Verspreid over het gebied zie je nog stukken kleding en botresten liggen en in het centrum van het terrein staat een speciaal monument gevuld met gevonden schedels.

Khmer boxing, Phnom Penh

Bij de CTN-studio (Cambodian Television Network), gelegen aan de ‘highway 5’ in Phnom Penh, worden regelmatig Khmer boxing evenementen uitgezonden. Geen gedoe, geen entree, je stapt gelijk een grote hal binnen waar wedstrijden aan de gang zijn. En het verassende is dat het er allemaal nog eens erg professioneel uitziet ook. Goede belichting, goed geluid, veel zitplekken en een fijne ambiance. Dikke tip dus voor als je in Phnom Penh bent!

Phnom Penh: bezienswaardigheden en tips

Bokor Hill, Kampot

Een gebied hoog in de wolken met een verlaten casino, kapotgeschoten huizen, en als kers op de taart een creepy verlaten kerkje, zo creepy, dat je er bijna niet in durft! Bokor Hill, Kampot is een plek zoals je ze nergens anders ziet.

Krab eten in Kep

Deze rustige badplaats vlakbij Kampot is de perfecte plek in Cambodja om heerlijke krab te gaan eten. Kep heeft wat strandjes, een markt en wat knusse restaurantjes die zeer goedkoop krab voor je bereiden. Genieten van een krabsoepje en een wijntje met uitzicht op Cambodjaanse vissers tijdens een zonsondergang, veel romantischer wordt het niet.

Kampot en krab in Kep

Otres beach, Sihanoukville

De lange stranden van Sihanoukville zijn heerlijk om even tot rust te komen. Relaxte strandtentjes, wit zand, blauwe golven en (hopenlijk) een stralende zon. Otres beach is het meest backpack vriendelijk, aangezien de accommodatieprijzen daar een stuk lager liggen dan bij de andere stranden. Het kleine dorpje bij Otres beach heeft prima guesthouses, leuke restaurantjes en wat winkeltjes.

Batcave, Battambang

Vanaf een terrasje naast een gebergte met een enorm boeddhahoofd heb je zicht op de opening van een grot. De batcave in Battambang waar bij zonsondergang duizenden, of zelfs miljoenen vleermuizen uitvliegen. Dit natuurverschijnsel duurt zeker een half uur en is erg indrukwekkend om te zien!

Phare Ponleu Selpak Circus, Battambang

Phare Ponleu Selpak is een non-profitorganisatie die kansarme jongeren weer een toekomst geeft doormiddel van educatie, kunst en sociale begeleiding. Wekelijks is er in Battambang een circusevenement te vinden waarin performance studenten een show geven. Een avondje uit voor het goede doel!

Irrawaddy dolfijnen spotten, Kratie

De Irrawaddy dolfijnen zien er uit alsof ze het retarded broertje van de gewone dolfijn zijn, maar daardoor wel extra schattig! Helaas is het een uitstervend soort en komen er in de Mekong nog maar 85 exemplaren voor. Bij Kratie kan je ze nog bewonderen. Ze zijn zeer speels en laten zich regelmatig zien. Nog een groot voordeel: De boten worden stilgelegd midden op het water, en de dolfijnen worden niet opgejaagd.

Wat was jouw top spot in Cambodja? Laat het ons hieronder weten!

Top 10 bezienswaardigheden Cambodja
5 (100%) 9 votes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *