Can Tho en de floating markets

      Geen reacties op Can Tho en de floating markets

Can Tho, een redelijk grote stad in de Mekong Delta van Vietnam. Een stad waar de rivier zich vertakt in ingewikkelde patronen en het leven zich net zoveel óp, als naast de rivier afspeelt.

Can Tho centrum

Can Tho centrum

Can Tho floating markets

Zo lijkt iedereen in Can Tho wel een bootje de bezitten en zijn er zowel markten aan land als op het water. Toerisme is er amper, maar wàt er is, biedt toertjes naar de floating markets aan voor te veel geld. We besloten een scooter te huren bij ons hotel: Minh Vuong. De dag erop besloten we vroeg richting de plek te rijden waar een floating market zou moeten liggen, om vanaf de kant te bekijken ‘hoe of wat’.Het kon namelijk 2 kanten op, zo dachten wij: óf het is speciaal voor toeristen opgezet, óf het is een locale markt waar mensen hun boodschappen doen. In het eerste geval hebben wij beide geen interesse in de markt. En in het tweede geval moet er dus makkelijk een bootje te regelen zijn.

Mekong rivier boot, Can Tho

Local bootje in de Mekong Rivier

Op de scooter door Can Tho

De weg ernaartoe was leuk om te rijden. Via verschillende dorpjes volgden we de Mekong River, waar Vietnamese kinderen ons heel pittoresk toe lachten en uitzwaaiden. Onderweg bestelden we met handen en voeten een ijskoffie bij een koffiekraampje, heerlijk! Maar eenmaal bij de markt aangekomen volgde de grootste anticlimax van Vietnam. Of het nu echt was of niet (ik zag geen local bootjes in ieder geval), het was de lelijkste markt die ik in mijn leven heb gezien. Niks tropische vruchten, geurige kruiden, lachende authentieke marktvrouwen en rieten bakjes. Gewoon een groep grijze boten vlak naast elkaar in vies grijs water. En dat was het eigenlijk wel zo’n beetje. Het zogenaamde hoogtepunt van Can Tho.

Mekong rivier

Mekong rivier

Floating markets Can Tho

Floating markets

Tempel complex

Op de terugweg reden we nog langs een tempel complex, wat gratis te betreden was. Het was een ruim terrein met mooi aangelegde tuinen en een prachtige Chinese tempel. Zo eindigde het Can Tho avontuur niet in een complete anti-climax.

Brug bij Chinese tempel Can Tho

Brug bij Chinese tempel Can Tho

Op de foto met locals uiteraard

Chinese tempel Can Tho

Chinese tempel

Verder zagen geen reden om langer te blijven hangen in Can Tho. Bovendien regende het, dus na een dag of anderhalf besloten we door te reizen richting Mūi Né, aan het strand. Als je dan tóch de keuze hebt…

Can Tho en de floating markets
5 (100%) 2 votes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *