Dalat: restaurants, landschappen en de mooiste tempel van Vietnam

Dalat, vanaf Mui Ne moesten we een heel eind met de bus, maar dat is in Vietnam geen straf. De sleeperbussen zijn hier zó comfortabel, met een eigen bed zelfs. Toegegeven, voor Tim (1.97m) niet persé een passend bed, maar we hadden het slechter kunnen treffen. Hetzelfde gold voor ons uitzicht op de landschappen, wat mooi daar!

Dalat landschappen, Vietnam

Dalat landschappen

Dalat centrum

Al vroeg in de ochtend arriveerden we in Dalat. Een fotogenieke stad met schattige huisjes in de bergen van Vietnam. De temperaturen kwamen niet verder dan rond de 15-20 graden. Dat is gemiddeld 10-15 graden kouder dan we gewend waren in Vietnam. Met sokken in sandalen, lange broek, trui, jas en sjaal besloten we Dalat centrum te verkennen (lees: koffie zoeken.) Dat is in Dalat niet moeilijk, het stikt van de leuke restaurants en ze lijken allemaal ook wel een eigen grappige huishond te hebben!

Huisjes in Dalat, Vietnam

PitoreskDalat bezienswaardigheden

Om wat meer van de bergachtige omgeving te zien huurden we wederom een scooter. En het was zo indrukwekkend dat we in 2 dagen wel 150 km hebben getourd denk ik. We zagen onder andere de veel te toeristische Datanla watervallen, de Elephant falls, een enorme blauwe Boeddha, prachtige landschappen, en geheel onverwacht de allergaafste tempel die we tot nu toe gezien hadden: Linh Phuoc pagoda.

Datanla watervallen kabelbaan, Dalat, Vietnam

Datanla watervallen

Elephant falls, Dalat, Vietnam

Elephant falls

Grote blauwe boeddha, Dalat, Vietnam

Big. Blue. Buddha.

Linh Phuoc Pagoda

Deze prachtige tempel was een verjaardagscadeautje voor mij, want ik werd die dag 30! De gouden boeddha’s waren enorm, en de gehele tempel was tot in detail bewerkt. Bijzonder waren de wassen beelden van mediterende monniken die overal te vinden waren, van de zolder tot de kelder. Het plafond reikte tientalle meters hoog en was blauw-wit beschilderd, alsof je zo de hemel in keek. Een mooi contrast met de minder spirituele Dalat-pizza en Wi-Fi, die óók allebei in deze tempel beschikbaar waren. Over contrast gesproken: Linh Phuoc Pagoda heeft een spookhuis-kelder, én een museum met een collectie houden meubels. Dat hebben we wel vaker gezien, de meest random combinaties worden gemaakt. Botsauto’s, karaokemachines, spookhuizen.. Allemaal te vinden in de tempel naar keuze.

Linh Phuoc pagoda

Linh Phuoc pagoda

Linh Phuoc pagoda, gouden boeddha, Dalat, Vietnam

Linh Phuoc pagoda, gouden boeddha

Sushi eten in Dalat

Taart hebben ze in Dalat niet, maar ik vond een kleine goede Japanner en sushi is altijd een goed idee. Het lag iets boven ons normale budget, maar je wordt ook maar 1x dertig. De sushi werd ter plekke vers voor ons gemaakt terwijl we genoten van een glaasje Dalat-wijn uit de bergen. We sloten de dag af met een traditionele herbal massage, waar ik na een kopje gemberthee helemaal zen vertrok. Tim besloot tegelijkertijd zichzelf dit nooit meer aan te doen. Aziatische massages zijn vrij intens, zal ik maar zeggen. Je houdt ervan of niet…

Sushi eten in Dalat, Vietnam

Verjaardagssushi !

Dalat: restaurants, landschappen en de mooiste tempel van Vietnam
5 (100%) 1 vote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *