De magie van Pai: lekker niksen!

      3 Reacties op De magie van Pai: lekker niksen!

Pai! Heerlijk. Maar wat kan ik vertellen over Pai… ik heb namelijk het gevoel dat we helemaal niks uitgevoerd hebben. En dat is misschien juist net de magie van Pai; lekker niksen!

We huurden een huisje net buiten het centrum met eigen badkamer en eigen hangmat, en voor 120 baht per dag (bietje afdingen😁) een scooter. Die scooter gebruikten we dagelijks om naar het stadje te gaan, iets te bezoeken of gewoon rond te cruisen.

Yoga
Ik begon mijn week met een hele fijnd hatha easy flow yogales bij Paiyoga. Ik vond haar via facebook en na wat heen en weer gemail ontving ik een authentieke Paise routebeschrijving (bij de vierde palmboom linkaf) en bleek de docente gewoon Nederlands. Ramona, wat zo heet ze, woont nu al zo’n 5 jaar in Pai en heeft een prachtige studio gebouwd waar ze wekelijks lessen verzorgd aan nu vooral inwoners van Pai. Anderhalf uur kost je 200 en na 4 lessen krijg je de vijfde gratis. Ik heb hier zelf geen gebruik van gemaakt want na die ene les zat ik weer helemaal in de (easy) flow en pakte mijm dagelijkse practice weer vol goede moed en nieuwe energie op, lekker ’s ochtends vroeg voor ons eigen huisje ❤. Hier was toch een beetje de klad in gekomen; yoga op het dak in Bangkok is toch iets minder romantisch dan het klinkt naast een bouwput inclusief bouwvakkers.

Infinity
Van Ramona kregen we nog een aantal insider tips en zo lagen we die middag al te chillen in een (bijna) privé infinitypool van ‘Pai Hotsprings Spa Resort’ en 2 dagen later in het zwembad van ‘Phu Pai Resort’. Weer bijna privé, weer Infinity ❤

Feestjes
Door diezelfde tips belandden we op een avond ook op een feestje met een sfeer als zoals ik begreep ‘ Pai vroeger was’. Op een kleedje met open-mic-live-muziek, drankje erbij, hondje erbij, en om het veldje heen werden zelfgemaakte creaties en maaltijden verkocht. Genieten geblazen! Een andere avond besloten we ook op stap te gaan en stonden we in, ‘Boombar’, de drukste tent te minimal-housen. We hebben ons op beide avond prima vermaakt, maar het is inderdaad duidelijk anders.

 

Activiteiten
Verder hebben we in Pai 3 druppels uit een waterval zien komen en op de Pai Canyon de zon prachtig zien ondergaan achter 40 andere toeristen. We zijn verder onze hangmat alleen uitgekomen om wat te gaan eten 😊

Tips
Hier nog wat tips, mocht je ooit zelf nog eens naar Pai gaan (en dat doet iedereen wel eens geloof ik!):

– Van Chiang Mai naar Pai rijden er minibusjes en een songthaew. De local bus is voor onduidelijke reden en voor onbepaalde tijd gecanceled. Neem de songthaew! Die kost maar 8o bath ipv 150, en rijdt wat langzamer zodat je minder snel misselijk bent van die 752 bochten die je tegemoet ziet. Op de terugweg hadden we geen keus ( stiekemerds in Pai he) en moesten we de minivan wel nemen. Nou, daar kan geen cinnarizine tegenop kan ik je vertellen. Deel 1 van de route ging Tim z’n buurvrouw over d’r nek, en in plaats van zijn rijstijl aan te passen deelde de chauffeur voor deel 2 gratis kostzakken uit. Tnx.

– Op de helft van de night market, zeg maar achter de gebakken-bananen-in-deeg-man, staat een eetkraampje. Je kunt er zitten op plastic krukjes en je hebt je eigen tl-lampje. Daar verkopen ze ‘oyster omelette’, maar het is eigenlijk een mossel-pannekoek. Dat klinkt niet lekker, maar is het wel! 35 baht (90 cent), het water is gratis.

– Bij ‘Om Garden’ hebben ze het allerbeste niet-Thaise eten. Ik had een broodje kaas-mangochutney-gekarameliseerde-ui. Yam!

– En mocht je behoefte hebben aan inmens sjagerijnige bediening, dan ben je bij Warangcafé aan het juiste adres! Geen vriendelijk woordje of lachje kan er vanaf, aanrader dus!

– Mijn lievelingsdrankje is iced thai milk tea. Ik heb er zes op en wel 2x diaree gehad, dus het is wel een risico, maar lekker! De thee dan.

– In Chiang mai baalde ik dat we niet meer naar het kattencafé zijn gegaan. Tip; niet doen! Hier is elk café een kattencafé, incl. Ons eigen guesthouse met Tim’s favoriet Mau Lang die zijn naam dankt aan de veeeeel te lange zeurmaaaaauw.

– Neem een massage schuin tegenover de Burgerhouse (niet te verwarren met de Burgerqueen). Een beetje vreemd maar wel lekker! Al mijn spieren los enchelemaal relaxed, zonder pijn te doen. Maar toen de masseuse mijn tattoos zag, ging ze de buurvrouw halen. En de kat. ( en dan die pootjes bij elkaar pakken en met een gek hoog stemmetje ‘sawadikaaaaaa’ zeggen 😂).

– Wat als laatste ook nog erg de moeite waard is, is ‘The land split’. Er was eens een boer die voor zijn ogen zijn landje in tweeën zag splitsen. Onbruikbaar dus. In plaats van bij de pakken neer te zitten, maakte hij er een toeristische trekpleister van! Koning omdenken hier! Gratis, kei lieve man, en je krijgt gratis zelfverbouwde snacks en wat drankjes. Je mag wat doneren als je wil, en met dit initiatief wil je dat wel!

De magie van Pai: lekker niksen!
Hoeveel sterren geef je dit bericht?

3 reacties op “De magie van Pai: lekker niksen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *