De verwarrende stad Kuala Lumpur

      2 Reacties op De verwarrende stad Kuala Lumpur

Thailand was prachtig, backpack-vriendelijk, en zeer divers zoals je kan lezen in onze vorige blogs. Ons visum zat bijna aan de oprotdatum, en we waren sowieso benieuwd naar meer landen en de daarbij behorende culturen. In Nederland hadden we al een busticket gekocht van Hat Yai (Thailand) naar de hoofdstad van Maleisië: Kuala Lumpur.

Kuala Lumpur

Van het tropische eilandleven naar de drukte in de grote stad. Gek genoeg voelde het ergens wel verfrissend. Of misschien vertrouwd, aangezien we beiden in een stad zijn geboren en getogen. Als je even goed wil mall-hoppen zit je prima in Kuala Lumpur. Winkelcentra springen met bosjes uit de grond, zo heb je bijvoorbeeld Berjaya Times Square, een mall met een heuse achtbaan binnen, en Plaza Low Yat speciaal voor consumenten electronica. Voor mensen die liever goedkope neppe zooi willen kopen is er natuurlijk altijd China Town.
Het openbaar vervoer is goed, goedkoop, en brengt je naar alle belangrijke plekken in Kuala Lumpur.

Hote123

Toch waren onze ervaringen niet altijd positief te noemen. Te beginnen met het hotel dat we hadden geboekt: ‘Hote123′. We kwamen ’s ochtends 6:30 aan, en besloten eerst gebruik te maken van het inbegrepen ontbijt van de vorige dag en nacht (die we al betaald hadden), om vervolgens nog een paar uurtjes te gaan pitten. Er stond brood en beleg klaar, maar we moésten wachten tot 7:30, breakfast time. En we mochten het blijkbaar ook niet zelf maken. Toen er om 8:15 nog steeds geen personeel aanstalte maakte om iets van ontbijt te fixen gingen we verhaal halen bij de receptionist, die met een zucht zei dat we het zelf dan maar moesten maken.
De dag erna hadden we weer gezeik met het ontbijt. Al de potjes met beleg waren leeg, en in plaats van een nieuw potje jam te regelen bij de supermarkt naast het hotel wezen ze een koud stuk gebakken ei aan.
Later op de dag werkte ook het water van de wasmachine niet. Het personeel was zichtbaar geïrriteerd omdat wij niet wisten hoe de wasmachine werkte, totdat ze er achterkwamen dat het inderdaad, zoals we al aangaven, aan de watertoevoer lag. Hoewel de helft van het personeel passief en sjacherijnig was, hadden we wel een schone kamer met badkamer en airco. Toch nog wat pluspunten voor Hote123.

Batu Caves

Het dubbele gevoel wat we in het hotel hadden, herhaalde zich in de rest van Kuala Lumpur. Er zijn prachtige dingen te zien zoals bijvoorbeeld het gigantische beeld van Lord Murugan die de wacht houdt voor de trappen naar de Batu Caves. Echter de troep en de oersaaie tempel in de grot zelf verneukte dan weer alle verwachtigen die we hadden tijdens het beklimmen van de trap.

Petronas Twin towers

’s Avonds gingen we naar de fontein bij de Petronas Twin towers. We zochten een mooie plek aan de vijver om zowel de gebouwen als de muzikale watershow te aanschouwen. Een prachtig beeld, maar dit romantisch moment werd helaas midden in de show verstoord door een beveiliger die dat deel van het park alvast ging sluiten. Als ie nou gewoon 10 minuutjes had gewacht.

Sri Mariamman tempel

Aan gebedshuizen geen gebrek in Kuala Lumpur. Wij waren onder de indruk van de Masjid Jamek moskee, die je goed kon zien vanaf het naastgelegen, gelijknamige treinstation. Ook de kleurrijke Hindoeïstische Sri Maha Mariamman tempel (de oudste en rijkste Hindu tempel van Maleisië) is de moeite waard te bezoeken. Wij liepen binnen tijdens de religieuze rituelen. Vier mannen maakten muziek, terwijl een iemand nonchalant een klok aan het luiden was en drie anderen op verschillende locaties het goddelijke aan het eren waren. Een kleine groep gelovigen en aanschouwers liep achter de stoet aan. Aparte maar interessante gewaarwording.

KL Tower & Forest Eco park

Een bezoekje aan de Menara KL tower en het daarbij gelegen Forest Eco park, was de moeite waard. Middels hangbruggen loop je over de oudste beschermde jungle van Maleisië, en dit midden in de stad. Ergens een knullig uitzicht, maar we moesten er wel om lachen.

Dikke tip!

Ga op zoek naar de prachtige street art die door heel Kuala Lumpur te vinden is. Onder andere de kunstenaar Ernest Zacharevic heeft zijn stempel gedrukt in de stad met gigantische muurschilderingen.

Ja, in Kuala Lumpur zijn veel mooie dingen te zien en te beleven, echter wordt al dit moois in deze wereldstad vaak overschaduwd door troep, saaie lelijk afgewerkte objecten en gevaarlijke gaten in de stoep. De stad is niet echt verassend, en ik zal maar zwijgen over de houding van veel verkopers.

Op naar de volgende locatie: Kuala Selangor!

De verwarrende stad Kuala Lumpur
5 (100%) 1 vote

2 reacties op “De verwarrende stad Kuala Lumpur

  1. Erik

    Wel een verschil zeg met jullie vorige foto’s allemaal!! Zo’n grote stad is wel een contrast met jullie bounty-eiland ervaringen……
    Hoe meer mensen, hoe meer troep en er dingen worden gesloopt :p
    Snel weer de natuur in jullie…..veel plezier (k)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *