Een gastvrij verblijf in Ubud

      1 reactie op Een gastvrij verblijf in Ubud

Aangekomen in Ubud waren wij op zoek naar naar ons geboekte guest-house: Sila Urip. Aangezien dit een relatief nieuw guest-house was, was het moeilijk te vinden. Zelfs de lokale bevolking daar kon ons niet helpen ook al deden ze enorm hun best. Ik had wel een offline maps app, maar die kon de aangegeven straat niet vinden, dus moest ik zoeken naar straten in de buurt, en kijken naar straatpatronen om toch in de buurt te komen.

We waren ondertussen zo’n 20 minuten aan het lopen met onze zware bepakking, totdat er ineens een man op een scooter bij ons stopte, en iets riep wat op de achternaam van Shirley leek. Toen hij dit nog eens herhaalde en ook de naam Sila Urip viel, viel bij ons het kwartje. Deze man weet de weg. Uiteindelijk bleek het Mang Wid te zijn, de eigenaar van ons hostel. Hoe hij wist waar wij waren, is voor ons nog steeds een raadsel, maar we waren blij dat hij ons kwam halen! We hadden er ondertussen al een flinke busreis opzitten, dus we waren wel toe aan een drankje.

Aangekomen bij Sila Urip werden we zeer gastvrij ontvangen door Mang Wid en zijn familie. We kregen een flesje water voor de dorst, en er werd ons middels een map meteen uitgelegd wat er allemaal in Ubud te beleven valt. Toen ons werd gevraagd hoe laat we wilden ontbijten, vertelde Shirley dat ze vroeg op moest voor een Yogales in de buurt. Dit was absoluut geen probleem, en er werd zelfs 2 keer ontbijt gemaakt; Vroeg in de ochtend voor Shirley en wat later nog voor mij.
Begin van de middag stond er een scooter klaar met 2 helmen, die we voor een klein prijsje konden huren. Voor vragen stond Mang Wid meteen klaar, en zelfs zijn werkcomputer werd beschikbaar gesteld toen wij tickets wilden boeken voor onze volgende lokatie.

Sila Urip guesthouse, Ubud, Bali

Sila Urip guesthouse

Het verblijf in Ubud was fantastisch, en mede dankzij het erg goedkope en gastvrije guest-house  besloot ik iets extra’s te doen:

Elke keer als we met de scooter vertrokken, zag ik het zoontje van de eigenaar voetballen met z’n vriendjes. Niet met een mooie ronde leren bal, maar met een geïmproviseerd object, waar je met moeite een bal uit kon halen. Toch zag je de passie en de blijdschap van die mannetjes om toch te kunnen voetballen, en dat raakte me.
Ik besefte me dat een goede bal moeilijk te betalen is voor deze familie, dus besloot ik de jongen te verassen met een professionele wedstrijdbal. Toen ik vroeg naar een goede sportzaak, bracht Mang Wid me op zijn scooter, en zorgde dat de gesloten winkel open werd gemaakt. Ik wees de duurste bal aan, en zei dat ik deze wilde gebruiken om op het strand van Lovina (de lokatie na Ubud) een balletje te trappen. Ze keken hun ogen uit dat ik zo’n (voor hun) dure bal kocht om even op het strand te voetballen.

Terug aangekomen bij het guest-house vroeg ik of Mang Wid zijn zoontje wilde roepen. Ik gaf de bal aan hem, als symbolisch bedankje voor het prettige verblijf. Het zoontje en de rest van de familie barstte in tranen uit, en konden me niet vaak genoeg bedanken.
Ik heb nog nooit mensen zo blij gezien, met zo iets simpels als een voetbal.

Een maand later stuurde Mang Wid me een foto van zijn trotse zoontje met de voetbal.
“Thank you Tim & Shirley”

Edit: helaas vernomen dat deze lieve jongen vandaag (07-03-2017) is overleden.
I Putu Ananda Adi Krisna, rest in peace buddy.
We leven enorm mee met Mang Wid en de familie.

Een gastvrij verblijf in Ubud
Hoeveel sterren geef je dit bericht?

Één reactie op “Een gastvrij verblijf in Ubud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *