Mui Ne bezienswaardigheden: de Fairy stream

Vlakbij Phan Thiet in het Zuidoosten van Vietnam ligt het rustige kustplaatsje Mui Ne. Het plaatsje staat vooral bekend om haar prachtige uitgestrekte witte en rode zandduinen. Nog veel leuker is wandeling door de Fairy stream.

Fairy stream start

De Fairy stream is gratis en begint onder een bruggetje van de hoofdweg, net buiten Mui Ne centrum  (Makkelijk te vinden op Maps). Je kan je fiets of scooter daar stallen voor een paar Dong, maar iets verder kan het ook gewoon gratis langs de weg. Bij het begin van de route kan je je slippers of schoenen laten staan onder de brug, al is meenemen in je tas de veiligste optie.

Mui Ne Fairy stream start

Fairy stream start, de eerste meters door de jungleDe prachtige natuur van Mui Ne

Blootvoets wandel je door het verfrissende water in het zachte rode zand, en volg je de stroming die je leidt door de prachtige natuur van Mui Ne. Na een kort stukje jungle kom je wat kraampjes tegen waar je water kan kopen. Het is niet een superlange tocht maar water meenemen is wel nodig in de volle zon!

Als je eenmaal voorbij de verkopers bent begint het mooie stuk van de fairy stream. Je mond valt open van verbazing als je de contrasterende kleuren ziet van de roodwitte rotsen en duinen aan de ene kant en de groene natuur aan de andere. Het geheel oogt haast nep, alsof je tegen de schilder wil zeggen: “Mooi, maar niet echt natuurgetrouw. Een Disney film is er niks bij.”

Fairy stream, Mui Ne, Vietnam

Fairy stream, Mui Ne, Vietnam

Fairy stream einde

De Fairy stream route eindigt bij een waterval waar je even kan afkoelen, om vervolgens weer de zelfde route terug te lopen. Geen kwelling gelukkig, want de tocht verveelt nooit. Langs het water staan trouwens regelmatig terrasjes waar je kan genieten van een verse kokosnoot of een lunch.

Fairy stream einde route, Mui Ne, Vietnam

Fairy stream waterval, Mui Ne

Tijd voor verkoeling

Extra tip:

Halverwege de route bevinden zich wat duinen waar je omhoog kan lopen. Het is even een klein klimmetje door zacht zand maar zeker de moeite waard voor een mooi uitzicht over de Mui Ne omgeving!

Duinen aan de Fairy stream, Mui Ne

Duinen aan de Fairy stream

 

Mui Ne bezienswaardigheden: de Fairy stream
5 (100%) 4 votes

Één reactie op “Mui Ne bezienswaardigheden: de Fairy stream

  1. Franka vd Heijden

    De fairy stream is niet meer gratis. Je betaalt 15.000 VND per persoon, wat neerkomt op €0,55 pp. Dat weerhoud je dus niet om het te betalen want het is prachtig!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *