Fietsend door Ayutthaya

      3 Reacties op Fietsend door Ayutthaya

Na het bruisende Bangkok besloten we af te reizen naar het iets rustigere noorden van Thailand. Maar niet voordat we nog even een kijkje gingen nemen in de oude hoofdstad: Ayutthaya. 400 jaar lang is Ayutthaya de hoofdstad geweest van Thailand, maar door verwoesting van het Birmese leger, werd in 1782 de hoofdstad verplaatst naar de plek dat nu Bangkok heet.

Met een speciale taxibus ben je vanuit Bangkok voor maar 80 baht (€2,20) in Ayutthaya. Het Mochit busstation was zo gevonden, maar het juiste loket met de juiste bus was nog even een zoektocht (zelfs voor de beveiliger die ons hielp). Gelukkig kwamen we er uit, en kon de bus vertrekken. Deze deed er ongeveer 1,5 uur over en onderweg waren we getuige van verschillende gecrashte, en over de kop geslagen auto’s. Het had een uurtje geregend en blijkbaar hebben sommige Thaise bestuurders een lesje ‘rijden op nat wegdek’ van Max Verstappen nodig.

Eenmaal afgezet bij een busstation in Ayutthaya, liepen we naar het treinstation (dezelfde dag vertrok onze slaaptrein richting Chiang Mai), om daar in de buurt onze backpacks te kunnen droppen. Tussen het station en de Pasak rivier vonden we een eettentje waar we onze tassen kwijt konden, en er werd ons ook nog eens een gratis douche aangeboden. Vriendelijke, gastvrije mensen overheersen in Ayutthaya!
Net over de rivier waren fietsen te huur, zodat we voor een paar baht rustig langs verschillende oude tempels en ruïnes konden rijden.

De ruïnes ervaarden we met een dubbel gevoel: verschrikkelijke geschiedenis, maar prachtig om te zien. Niet voor niets is een deel van het park opgenomen in de werelderfgoedlijst van Unesco. De ene ruïne/tempel is nog indrukwekkender dan de ander. Vooral ‘Wat Chai Watthanaram’ en ‘Wat Phra Mahathat’ zijn het bekijken waard. En uiteraard ook de boom met de buddha die bij het laatst genoemde tempelcomplex staat, is een ware publiekstrekker.

’s Avonds was het tijd om wat te eten en te douchen (fietsen in Thailand is leuk maar ge zweet oew eigen kapot!), om vervolgens de slaaptrein in te stappen die ons naar het volgende avontuur bracht: Chiang Mai!

Fietsend door Ayutthaya
5 (100%) 1 vote

3 reacties op “Fietsend door Ayutthaya

 1. Erik

  Ik krijg allemaal deja-vu’s van jullie blogs! Die nachttrein heb ik ook van Bangkok naar Chang Mai gedaan met Djamella!
  Echt aparte ervaring!

  Ps: koop geen geroosterd vleesspiesje vanuit het raam van de zwervers die OP het spoor aan het “koken” zijn!
  Daar heb ik waarschijnlijk de bacterie TBC (tubecolose) van gekregen en een jaar antibiotica voor moeten slikken :/

  1. Shirley (rgzk)

   Hoi Erik! Ik heb nu pas uitgevonden hoe je moet antwoorden via deze site, ben al goed in het Aziatisch tempootje ingeburgerd. Goed, die tips ook van jou. Al was ik denk ik sowieso niet van plan om eten te kopen van zwervers achter het station 😂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *