Backpacken door Sulawesi: genieten op Bunaken

Van het ene paradijselijk eiland van Sulawesi door naar het volgende; Bunaken! Een van de mooiste plekken ter wereld om te duiken.

De ferry naar Gorontalo

Vanaf Togean bracht Nine (poki-poki crew) ons en Rosa (die we op de togeans ontmoette) naar de kant,  waar we met z’n allen nog even konden lunchen voor we de ferry richting Gorontalo opzochten. Deze ferry zou er 13 uur incl. een hele nacht, over doen. En het mooie is hier, buleh same same! Blanken betalen évenveel als locals! Lekker, om effe niet gediscrimineerd te worden 😅.

Óók lekker,  dat we nu omgerekend nog geen 3 euro betaalden voor dus 13 uur varen, en een matrasje konden bemachtigen op het dak van de boot. Rosa vertelde dat ze eerder tijdens haar reis 2 leuke Belgen was tegengekomen, en ze dacht dat we hen misschien wel zouden treffen op de boot. Wij waren  óók al Belgen tegengekomen op Sulawesi, vertelde ik. Toevallig! En niet veel later zagen we daar inderdaad Pieter en Kevin, gewoon dezelfde Belgen ! 😁 gezellig! Een paar biertjes later zochten we ons matrasje op, en slapend in de open lucht, heb ik nog nooit zo’n comfortabele, goedkope reis meegemaakt.

Van Gorontalo naar Manado

In Gorontalo aangekomen waren we er nog niet,  er stond nog een autorit van een uurtje of 10 voor de boeg.  Had ik al verteld dat de reistijden in Sulawesi killing waren?  Pff,  eerst maar een koffie 😅.

In Manado aangekomen, we waren nu zo’n 35 uur onderweg,  zouden we nog een boot moeten regelen, om op Bunaken te geraken.  Hier haakten wij af 😅 we zwaaiden Rosa uit en namen een hotel. Een wasje draaien en warm douchen is óók geen overbodige luxe tussen 2 Robinson-eilanden door.

En van Manado naar Bunaken

2 dagen later zaten ook wij dan toch echt fris en fruitig in de boot te wachten. Toen die vervolgens volgeladen met mensen,  vis,  eieren, water en cola,  3 uur later dan gepland vertrok,  was er trouwens van het frisse noch het fruitig weinig over, en konden we ons weer maar 1 ding afvragen; WHO BROUGHT THE DURIAN???

En toch waren we dit alles gelijk helemaal vergeten toen de boot aanlegde. Een heerlijk eiland! We zijn hier een kleine week gebleven, waarin we de dagen hebben gevuld met de mooiste duiken (zóveel schildpadden! Mooie koraalwanden, babyhaaien en bijzondere vissen en andere rare kleine zeedieren),chillen in een hangmat, chillen aan het strand, nieuwe mensen leren kennen, proosten met palmwine, lekker eten, meezingen met de band bij het kampvuur op het strand, snorkelen vanaf het strand, proosten met Bintang’s, dansen met Jacob, de huispapegaai, kortom, genieten geblazen! Geïnspireerd door al dit moois gaf ik nog een sunset yogaclass, en vroeg Tim me ten huwelijk. Wattttt 😁😍!

Het aanzoek

😍

Tijdens onze laatste duik ging Tim op zijn knieën (een prestatie op zich, 20 meter onder het wateroppervlak) en haalde een ring tevoorschijn! Natuurlijk kon ik alleen maar 👌 zeggen!!

Backpacken door Sulawesi: genieten op Bunaken
5 (100%) 4 votes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *