Ho Chi Minh city bezienswaardigheden en tips

Ho Chi Minh city, ofwel Saigon, is een goed startpunt voor backpackers om Vietnam en haar cultuur te leren kennen. Van het chaotische verkeer tot de Vietnamoorlog, je wordt direct met je neus op de feiten gedrukt. In deze bruisende stad is genoeg te beleven, en te zien. We zetten wat van Ho Chi Minh city’s bezienswaardigheden voor je op een rijtje.

Waar overnachten in Ho Chi Minh city?

Zoals in elke grote stad vallen de accommodatieprijzen ook in Ho Chi Minh city wat hoger uit dan in de rest van het land. Uiteindelijk kwamen we uit in een steegje met verschillende backpack accommodaties, waar we kozen voor het gezellige Long Hostel. We betaalden 19$ voor een tweepersoonskamer inclusief goed ontbijt én ’s avonds 2 gratis bier per persoon, lekker!

Long Hostel ontbijt, Ho Chi Minh

Goei ontbijtje dees!

Vietnamese verkeerschaos

We waren al wat gewend qua verkeerschaos in Zuidoost-Azië, maar Vietnam spant toch echt de kroon. Het lijkt wel of iedereen daar met een blinddoek om overal doorheen raast. Even wachten met invoegen of afslaan totdat iemand gepasseerd is kennen ze niet en ze lijken schijt te hebben aan verkeersregels (voor zo ver die er zijn). We moesten extra goed opletten toen we zelf aan het verkeer deelnamen, maar ondanks dat alles kriskras door elkaar gaat, lijkt er toch een soort van flow in te zitten. Een druk kruispunt oversteken in Ho Chi Minh is, als je in die flow zit, ook niet zo moeilijk meer.

Ho Chi Minh city verkeer

Verkeerschaos in Ho Chi Minh city centrum

Verse Vietnamese loempia’s eten

Ook aan street-foodkraampjes en restaurantjes is er geen gebrek in Vietnam. En uiteraard waren we benieuwd hoe een échte Vietnamese loempia nou smaakt. In de bruisende Pham Ngu Lao straat vlakbij ons hostel pakten we een tafeltje bij een eetkraampje om ze maar eens te keuren. De lekkerste variant is de verse niet-gefrituurde loempia. Ze worden gemaakt van rijstvellen gevuld met dungesneden groenten en noodles, en vaak geserveerd met een zoete, licht pittige saus. Zó lekker.

Backpackers tip: voor heerlijk en goedkoop Vietnamees eten in Ho Chi Minh, ga je naar de ‘Ben Thanh street food market‘. Veel eet- en drinkkraampjes, voor ieder wat wils!

Verse Vietnamese loempia's

Verse Vietnamese loempia’s

Ho Chi Minh city bezienswaardigheden

Tijdens het verkennen van het centrum van Ho Chi Minh kwamen we een aantal interessante bezienswaardigheden tegen. Onder andere de prachtige Notre Dame kathedraal die zo’n 140 jaar geleden gebouwd is door Franse kolonisten. En over de Fransen gesproken: daar vlakbij staat het hoofdpostkantoor, een creatie van de architect ‘Gustave Eiffel’. Jawel, die van de Eiffeltoren. Vooral van buiten bijzonder om te zien, maar binnen stikt het van de winkels met souvenirs die verder niks met het gebouw te maken hebben (behalve dan dat ‘souvenir’ een Frans woord is). Ook het indrukwekkende stadhuisgebouw was gebouwd door de Fransen.

Notre Dame kathedraal, Ho Chi Minh city

Notre Dame kathedraal

Gustave Eiffel's hoofdpostkantoor

Gustave Eiffel’s hoofdpostkantoor

Stadhuis Ho Chi Minh

Het Stadhuis

War Remnants Museum

Volgens bekende reissites behoren het ‘War Remnants Museum’ en de ‘Cu Chi tunnels’ tot de populairste bezienswaardigheden in Ho Chi Minh. Wij besloten na wat ingelezen te hebben, de tunnels over te slaan, maar wél het museum te bezoeken. War Remnants is een oorlogsmuseum dat zich richt op de Vietnamoorlog, en dan met name op de rol van de Amerikanen. Buiten de vele foto’s en verhalen over mensen die getroffen zijn door onder andere het chemische middel ‘Agent Orange’, zijn er ook vele wapens en gevechtsvoertuigen te zien.

Binnen in het War Remnants museum, Ho Chi Minh

Binnen in het War Remnants museum

War Remnants Museum gevangene

Vietnamoorlog gevangene

War Remnants museum vliegtuig, Ho Chi Minh

Tanks en gevechtsvliegtuigen

Thích Quảng Đức, de brandende monnik

Veel mensen zullen zich de hoes van het eerste Rage Against the Machine album wel herinneren. De zwart-wit cover met een brandende zittende man. Dit is een foto van de Vietnamese monnik Thích Quảng Đức, die zich bij een druk kruispunt in Ho Chi Minh in brand stak uit protest tegen discriminatie van Boeddhistische monniken. Op dezelfde plek staat nu een monument om hem te eren, met een muur waar het moment staat afgebeeld.

Thích Quảng Đức monument, Ho Chi Minh

Thích Quảng Đức monument

Thích Quảng Đức, brandende monnik, Ho Chi Minh

Thích Quảng Đức

Ho Chi Minh cultuur

Ho Chi Minh city is duidelijk een bruisende en zeer diverse stad, waar we meteen verliefd werden op de Vietnamese cultuur. Het eten, de traditionele nón lá hoeden, schakende mannen op de stoep, we vinden het allemaal prachtig! De mensen in Ho Chi Minh zijn vriendelijk, en gastvrij en de activiteiten & bezienswaardigheden zijn indrukwekkend te noemen. Een stad waar je best een paar dagen kan vertoeven dus.

Vietnamees schaken, Ho Chi Minh

Vietnamees schaken

Ho Chi Minh city bezienswaardigheden en tips
5 (100%) 1 vote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *