Krabi, Koh Lanta en Koh Mook

      4 Reacties op Krabi, Koh Lanta en Koh Mook

De laatste bestemmingen van de twee maanden Thailand. Ons tempo is inmiddels gezakt naar het thaise gemiddelde, dus ondanks dat we hier ruim 2,5 week hebben rondgehangen valt er weinig te melden. Ik ga toch een poging wagen om een indruk te schetsen.

Krabi

We kwamen vanuit de jungle van Khao Sok na een paar uur in de bus aan in Krabi. In de zeikende regen. Eerst maar eens een watertje halen bij een café om op ons gemak een slaapplaats te kunnen zoeken. Blijken ze hier gewoon echte cappuccino te hebben! 10 punten voor Krabi! Een uurtje later was de bui overgewaaid en kwam het zonnetje door. Het zag er ineens ook een stuk gezelliger uit; als een soort vissersdorpje maar dan groot. En toeristisch. De ‘you need taxi?’ ‘Yessss looking!’ En ‘massage?’ Waren we effe niet meer gewend. Voor nu wel prima. We hebben genoten van een pizza, de gratis gedownloadde film in een café, en ik heb een enkelbandje gekocht. We hebben een foto gemaakt van het beroemde standbeeld van de krab, achter 10 chinezen, en zijn zelfs naar Ao Nang Beach geweest. Voor een uurtje dan. Railey beach ging ons dan net te ver. In plaats daarvan hike’ten we naar de top van Krabi. Even doorbikkelen, maar dan heb je ook wat!

Koh Lanta

Deze verwende tata’s wilden toch liever een strand voor zichzelf alleen, dus na een paar dagen pakten we de boot naar Koh Lanta. En als we dan toch bezig zijn, een lekker luxe hotelkamer erbij, met verse handdoeken, een warme douche en een zacht bed. Mét zwembad. Daar betaalden we omgerekend 4,45 p.p.p.n. voor! 20 punten voor Koh Lanta! 😁
We zijn hier een week geweest en hebben de tijd gebruikt om nóg net iets bruiner te worden, en om ook nog wat karma-punten te sparen. Zo zijn we een dag naar Lanta Animal Welfare geweest en hebben met lieve, koppige ouwe Wayne ‘koekepeen’ gewandeld.

Tim deed er nog een schepje bovenop en redde 2 mensen van de verdrinkingsdood. Hier komt het verhaal, let op:

We liepen over het strand en het viel ons al op dat de zee zo wild was. Er waren ook veel rotsen voor de kust, en er vaarde een kano met 2 mensen erin. Die sloeg dus om, dûh. De kustwacht kwam in actie, en haalde de groene vlag omlaag em hees de rode omhoog. Gevaarlijke zee dus. No shit sherlock. Ondertussen konden die mensen duidelijk niet zelfstandig het water uit komen. Maar de kustwacht deed niks meer vandaag 😣. Voor ik het wist stond ik met een pet, portemonnee en telefoon in mijn handen en ging Tim de zee in om de mensen plus kano eruit te helpen. Die waren zo dankbaar dat ze ons een drankje wilden aanbieden. Bleken ze ook nog eens stinkend rijk te zijn (denken wij), en hadden een villa aan het strand waar ze ons mee naartoe namen. Champagne voor ons! En die man was toevallig ook jarig. Chocoladetaart voor ons!

Koh Mook

Vanwege het (laag)seizoen waren de transfers beperkt, of heul duur. Een druk party-eiland zagen we niet echt zitten en dus viel de keuze op Koh Mook. Hoewel Koh Lanta al prachtig is, is Koh Mook nog nét iets kleiner, rustiger en tropischer.

Onze dagen bestonden uit chillen op het strand, chillen bij Hilltop, en chillen bij het huisje met onze nieuwe matties Mango ‘sticky rice’ en Lil’ Spicy. Of ze echt zo heten weet ik niet, maar hier luisterden ze goed naar. Het strand was witter dan wit en de zee het blauwste en helderste die we ooit hebben gezien! Ik heb inmiddels 29 boeken uit en ben toch nóg iets bruiner 😄 hehe.

In heel Thailand hebben we eigenlijk nooit 2x op dezelfde plek gegeten, maar op zo’n klein eiland heb je geen keus. Gelukkig hadden we Hilltop, met lekker eten, praatgrage moeder en gezellige 13-jarige dochter die goed voor ons zorgde 😊.
We sliepen in een prima huisje met een badkamer die we alleen deelde met een veraan en 1 nacht met een slang 😮..! Sindsdien kwamem we elke keer bewapend met slippers en een wc-rol binnen.
Mango en Lil’ Spice,  2 zwerfhonden, kwamen op dag 1 aanlopen en zijn sindsdien gebleven. Voor 1 koekje p.p. hielden zij s’ nachts de wacht. Mooie deal dacht ik zo.

En vanaf Koh Mook gingen we via Trang en Had Yai in 24 uur naar Kuala Lumpur, Maleisië! En Thailand zou Thailand niet zijn als we het niet met een klapper zouden afsluiten. Dus, tijdens de bootreis naar het vaste land, besloot de kapitein de wedstrijd met een snellere boot aan te gaan die ons wilde inhalen. Hij blies daarmee de moter op en zette de halve boot in de hens. Zo ja, nu kunnen we echt gaan!

Krabi, Koh Lanta en Koh Mook
Hoeveel sterren geef je dit bericht?

4 reacties op “Krabi, Koh Lanta en Koh Mook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *