Kratie en de uitstervende Irrawaddy dolfijnen

We hadden genoeg gezien in Siem Reap en we waren benieuwd of er aan de zuid-oostkant van Cambodja nog wat te beleven viel. Na wat lezen kwamen we uit bij Kratie, een niet zo’n toeristisch stadje, maar een van de top spots om de uitstervende Irrawaddy dolfijnen te spotten!

Le Tonlé hostel

We kwamen aan in Kratie bij een hostel dat gerund wordt door studenten ‘Toerisme’. Het waren gemotiveerde jongeren die onder andere hun niveau Engels willen bijschaven. En hierdoor ontstond meteen een prettige sfeer. De kamer was schoon en het ontbijt was inbegrepen en verzorgd door het naastgelegen restaurant. Kijk hier voor meer info over het Hostel.

Chillen met Mi-Sook

Op het dakterras van Le Tonlé raakten we in gesprek met de Nederlandse Mi-Sook, die ook een prachtige reis aan het maken was en al snel werd er over en weer gesmeten met reisverhalen en tips voor volgende locaties. Door de goede klik besloten we met z’n drieën een drankje te gaan doen en wat te eten aan de Mekong rivier, waar de verhalen vrolijk verder gingen. Later op de dag maakten we nog een korte wandeling door de stad, maar we kwamen er al snel achter dat Kratie centrum verder niet heel bruisend is. Een paar winkeltjes, een tempel en een marktje, de koeien lopen midden op de weg en de locals doen gewoon hun ding. Gewoon een typisch stukje Azië.

Hapje en een drankje aan de Mekong, kratie

Hapje en een drankje aan de Mekong

Tempel in Kratie, Cambodja

Tempel in Kratie centrum

Loslopende koeien op straat in Kratie, Cambodja

#moo

Irrawaddy dolfijnen spotten bij Kratie

De dag erna deelden we een tuk-tuk en een bootje om Irrawaddy dolfijnen te gaan spotten in de Mekong rivier. Tijdens de tuk-tukrit naar Kampi, ten noorden van Kratie, kwamen we door knusse dorpjes waar overal waar je keek wel iets te zien was. Het waren arme wijken, maar er hing toch een feelgood sfeertje door de lachende mensen en de spelende kinderen.

De Irrawaddy dolfijnen zien er uit alsof ze het retarded broertje van de gewone dolfijn zijn, maar daardoor wel extra schattig! Helaas is het een uitstervend soort en komen er in de Mekong nog maar 85 exemplaren voor. De boot werd naar een plek gevaren waar we midden op de rivier stil konden liggen naast een boom, en al snel lieten de Irrawaddy’s zich zien. Naar ons idee alle 85! Op willekeurige plekken kwamen de speelse beesten boven water. Zo willekeurig dat het lastig was een fatsoenlijke foto te maken, maar de ervaring was geweldig!

Irrawaddy dolfijnen spotten in de Mekong rivier

Bietje varen

Irrawaddy dolfijnen, Kratie, Cambodja

Irrawaddy dolfijnen

Irrawaddy dolfijnen spotten in de Mekong rivier

Gezellig!

Cocktails

We eindigden de dag met ‘2 voor de prijs van 1 cocktails, maar Mi-Sook moest echter afhaken bij de tweede. Wij Brabanders knalden er nog een Angkor bier in, en hielden het kleine Kratie de ochtend daarna voor gezien. We namen afscheid van Mi-Sook, Le Tonlé, en de Irrawaddy’s en namen de bus naar de stranden van Cambodja. Op naar Sihanouksville!

Cocktail Le Tonlé, Kratie, Cambodja

Cocktailtje erbij

Kratie en de uitstervende Irrawaddy dolfijnen
5 (100%) 3 votes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *