Kuching & wildlife in Bako

      Geen reacties op Kuching & wildlife in Bako

Vanaf West-Maleisië pakten we een vliegtuig naar de andere kant, Borneo! Te beginnen op Sarawak, Kuching.

Fun fact: Kuching is ‘kat’ in het Maleisisch. En ondanks dat Kuching daar helemaal niet naar vernoemd is (maar naar ‘kuchin’ het Chinese woord voor haven. Wat veel logischer is ook. ) , hebben ze deze marketing kans niet laten liggen. Óveral zie je katten. Ze verkopen àlles met katten, en hebben ook een kattemmuseum met lelijke onzinnige kattendingen. Daar zijn we niet geweest 😅.

Chinatown!

We kwamen in de avond in chinatown aan, op zoek naar een plek om te overnachten. Al snel vonden we een backpackershostel met een té vrolijke Chinees, en was de keuze gemaakt.

Kuching was leuk! Het heeft geen super sicke bezienswaardigheid, ook is het niet persé heel mooi of bruisend. Maar het heeft alles wat je als backpacker nodig hebt om even bij te komen. Er is een chinatown (welke stad heeft het niet?!), een little india, wat winkels om je voorraden aan te vullen, voldoende goedkope eetkraampjes en cafeetjes met Tigers voor een normale prijs! Yes!

Op naar Bako

Na een paar dagen waren we weer helemaal opgeladen en klaar voor een nieuw avontuur; Bako National Park. 7 uur ’s ochtends stonden we met onze backpacks klaar, ‘tegenover de moskee bij little India’, zoals onze vriendelijke Chinees aanraadde, te wachten op bus nummer 1. Die kwam nog op tijd ook, en bracht ons zonder problemen voor een paar ringgit naar de opstapplek voor de boot naar Bako.

De bootreis naar het park was al prachtig, en nog vóór we ingecheckt waren bij de lodge zagen we iemand beroofd worden door een aap. Yes, we zijn er!

In het park kun je zelfstandig een stuk of 11 trails lopen, van 1 tot 20 kilometer. De trails brengen je door de jungle richting verschillende stranden, viewpoints of watervallen. Onderweg houd je je ogen en oren open voor het spotten van verschillende dieren die hier leven. Al denk ik dat de meest onoplettende doofstomme persoon hier nog niet onder het wildlife uitkomt, zo veel dat er is! Wij hebben alleen de 2 kortste trails gelopen en een nightwalk gedaan, en dit is wat we hebben gezien:

-bearded pigs. Deze hipsters wandelen overal rond, op het strand en rondom de lodge.

– probiscus monkeys, oftewel neusapen. De koningen van deze jungle. We zagen ze het eerste uur al hoog in de boom zitten maar even later dichterbij. Véél dichterbij. Terwijl de camera draaide sprong er een op ons af (we stonden in de weg denk ik). Dit leverde hele vette beelden op, en een mini-hartaanval.

– makaken. De ‘gewone apen’. Die zie je overal. En als je ze niet ziet, hebben ze waarschijnlijk je lunch afgepakt.

-silverleaf monkeys. Die in groepen de bomen door slingeren. Allemaal donkergrijs, behalve de babies die knaloranje zijn. Zodat ze niet kwijtraken, handig!

– krabjes met een schelphuisje. Midden in het bos. Weird.

– een worm met een hamerhoofd, of zoiets. Dit is een blog jongens, geen biologieles.

– een schorpioen tijdens de nightwalk.

– kingfisher, ook tijdens de nightwalk. Dat is een felgekleurd vogeltje, en ziet er verrassend gaaf uit in een donkere jungle.

– en een grote spin 😭

– een grote monitorlizard bij ons huisje

– en op de terugweg zag Tim een dolfijn naast de boot! Vet!

Een goed begin van Borneo! We vervolgen onze reis naar Kota Kinabalu, de eerste bestemming van Sabah.

Kuching & wildlife in Bako
5 (100%) 3 votes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *