Low budget backpacken door Singapore

      2 Reacties op Low budget backpacken door Singapore

Eigenlijk waren we niet eens van plan Singapore te bezoeken. Ten eerste omdat het oogt als een grote, westerse stad en dat is nou net niét wat we in Azië zoeken, en ten tweede maar niet minder belangrijk, het is dúúr. Vanaf Bali hadden we richting Cambodja gewild, maar de reis tussen deze 2 bestemmingen bleek onlogisch en dus duur, en lang. Vrijwel alle vliegtuigen maakten een tussenstop in Kuala Lumpur of Singapore, en aangezien we het eerste al gezien hadden werd Singapore toch de keuze. Zo stonden we toch ineens met onze inmiddels niet meer zo frisse backpacks midden in Singapore, en léuk dat we het vonden!

Singapore panorama

Singapore panorama

Verkeer in Singapore

Bij aankomst op het enorme vliegveld wees de weg voor zich, en een moment later záten we (want, voldoende plek!!) in een gloednieuwe,  brandschone metro, op weg naar het hostel. Het was nog een paar honderd meter lopen erna, en dat deden we met open mond. Cultuurshock!

– niemand toetert,
– er is weinig verkeer,
– het verkeer is overzichtelijk,
– er zijn stoplichten,
– mensen stoppen daar ook voor!
– er zijn stoepen,
– daar kun je ook overheen lopen. Er staan geen hawkers, auto’s, tuktuk’s, tempels, koeien of wat ook op, en er zitten ook geen kraters richting het riool in waar je levend in kunt verdwijnen.
– niemand staart je aan, niemand raakt je aan.

Straat in Singapore

Straat in Singapore

In eerste instantie liepen wij nogal geaziatiseerd maar onaangepast in Singapore, midden over de weg en staken over bij rood terwijl we extra keken bij groen. Het hostel was ook al zo netjes, en aangezien Engels hier de spreektaal is kunnen we ons overal direct verstaanbaar maken. Van de weeromstuit moesten we ff dineren bij de Indiër, die nog wél gewoon tl-licht en plastic stoeltjes had. Poeh!

Indiaas eten in Singapore

Indiaas eten in Singapore

Norina

Tim’s mutti had er kennissen, en Norina, de vrouw van het koppel, leek het leuk om ons haar thuisland te laten zien. De dag erop haalde ze ons samen met haar zoontje met de auto op, en terwijl ze ons alle highlights van het land liet zien vertelde ze hoe het is om in Singapore te leven, hoe het allemaal in elkaar zit en hoe het werkt. Al snel bleek dit een van de vriendelijkste, meest gastvrije en bijzonderste vrouw te zijn die we hebben ontmoet 🙂 Ze kende ons budget,  dus we stopten om te lunchen bij een hawkercenter, en maakten daar gelijk ook kennis met haar man die een hapje mee pikte. Hierna moesten we snel door, want er was nog véél meer te zien in het centrum!

Met Norina door Singapore centrum

Met Norina door Singapore centrum

Paraplu tuin

Paraplu tuin

Alles zag er even indrukwekkend uit,  de hoge gebouwen, Marine Bay Sands, Gardens by the bay,  The Merlion, de Chinese tempel, Hindu tempel, de grote moskee, en om van het ene naar het andere te komen reden we een aantal keer de Formule 1 baan af, dat buiten het racecircuit dus gewoon de snelweg is 😁.

Sri Mariamman tempel

Sri Mariamman tempel

Singapore moskee, Masjid Sultan

Singapore moskee, Masjid Sultan

Zilveren bollen, Empress place

Zilveren bollen, Empress place

Buddha Tooth Relic temple

Buddha Tooth Relic temple

Buddha Tooth Relic temple beeld

Buddha Tooth Relic temple beeld

Formule 1 circuit Singapore

Formule 1 circuit Singapore

Na een chai bij de moskee was het tijd om afscheid te nemen, want Norina moest door, en wij waren nog lang niet klaar met Singapore dus gingen op eigen houtje verder.

Gratis uitzicht over Singapore

De Trees by the Bay zijn de bekendste eyecatchers van Singapore. Elke avond is hier op dezelfde tijd een lichtshow te zien. Maar omdat ze zo groot zijn en tevens met veel, over een groot gebied, leek het ons leuker dit vanuit grote hoogte te bekijken. 

Bij het bekende Marina Bay Sands Hotel hebben ze een observationdeck, waar je voor 20 dollar p. p. Op de 55ste verdieping van de skyline kan genieten. Dat ligt welgeteld 40 dollar boven ons budget,  maar we kregen de tip om het slimmer te spelen en bij dat hotel een overpriced drankje te bestellen, want dan mag je er óók op. Maar van overpriced drankjes houden wij ook niet, dus dat moet beter kunnen vonden wij. 

En dan komt hier de échte Singapore-on-a-budget tip, let op:

Je loopt zelfverzekerd het gebouw binnen, knikt vriendelijk naar de security, voegt je bij een familie rijke Chinezen en wandelt samen met hun de lift in. Deze lift is alleen te bedienen met een pasje, die je krijgt als je een kamer hebt geboekt. Maar dat hébben hun! Zodra ze het pasje voor de lezer houden en op knopje 42 drukken,  want daar slapen ze, druk jij op nummertje 57: het dak. Hoppa! Enjoy the free view 😎
Om terug te kunnen herhaal je de zetten, in omgekeerde volgorde. Blijf bij de liften hangen tot je je bij een familie kunt voegen, druk op 1 als zij hun pasje tevoorschijn halen, knik op de begane grond beleefd naar de security, en verlaat het pand.

Hahaha yes! Stiekem hadden we niet écht verwacht dat dit zou lukken, maar we hebben een foto als bewijs 😁.

Trees by the bay, Singapore

Trees by the bay, Singapore

Uitzicht op Trees by the bay, vanaf Marina Sands

Uitzicht op Trees by the bay, vanaf Marina Sands

Shoppen

Je bent niet in Singapore geweest als je niet goed hebt lopen shoppen, en hier konden wij weer niet achter blijven. Sieraden van tien-duizenden dollars zat er effe niet in (en waar lààt je zoiets hѐ) de jurkjes van Prada stonden niet bij mn backpack, op de Louboutins zou ik nooit de bus kunnen halen maar douchen en slapen moet zelfs de meest doorgewinterde reiziger wel eens. Daarom kocht ik all-natural ayurvedic mysore soap. Bij de Indiër op de hoek. Tim koos voor real soft foam earplugs bij de drogist ernaast. Want onze dormgenoten ronken nogal. Schade: 1.50 Singapore dollar. Sàmen.

Mustafa mall, Singapore

Mustafa mall, Singapore

Har Par Villa

En zo kwam het dat we de dag erop fris en fruitig aan de dag konden beginnen, met de metro richting Har par Villa. Ergens in een vaag donker hoekje van het internet hadden we hierover gelezen, en toen we over dit park begonnen tegen Norina keek ze ons met grote ogen aan, en zei ze: waarom??! Het is oud,  bizar, vervallen, en als kind kreeg ik hier nachtmerries van! Een beter verkooppraatje hadden wij niet nodig 😁

Bleek, dat de makers van Tigerbalm lang geleden, niet meer wisten wat ze met hun geld en tijd moesten doen. Tot een van de twee bedacht om een soort themepark te maken,  met hierin de situaties uitgebeeld die er zouden gebeuren na je dood als je je niet aan de yama en niyamas houdt, in de hel dus. Leerkrachten zouden er informatieve schoolreisjes naartoe kunnen organiseren, bijvoorbeeld. Nu, jaren later, bleek het toch een minder goed idee als gedacht (geen een kind durfde hierin), en ligt het er nogal verlaten bij. Wat het een nog creepyer effect geeft, nice 😁. Het kost ook niks, en er is niemand.

"<yoastmark

"<yoastmark

"<yoastmark

"<yoastmark

"<yoastmark

Hierna was het alweer tijd om te gaan, het vliegtuig naar Cambodja wachtte.  Nadat we waren ingecheckt op het beste vliegveld van de wereld hadden we nog even tijd om gratis dure parfum op te spuiten in een van de parfumeries, (nog al zo’n tip: lekker ruiken on a budget!), en een Subway broodje naar binnen te werken.  Daarna zat het Singapore avontuur er écht op.

Wat hebben we uitgegeven:

Slapen: 40€. Dit komt neer op 10 euro per persoon per nacht, voor een stapelbed in een 6persoons dorm.
Eten/drinken: 43.90€. Voor 2.5 dag. Het ontbijt kregen we bij het hostel, dat scheelde een hoop. Verder hebben we gegeten bij hawkers,  een India’s straat-restaurantje en de Subway. Voor flesjes water zijn we naar een supermarkt geweest.
Vervoer: 13.60€, en dit was ons nooit gelukt zonder Norina!
Shoppen: 1€, ha!

In totaal hebben we dus 98.5 euro uitgegeven in 2,5 dag (vliegticket niet meegerekend, en visum was gratis). Daarmee komen we op een gemiddelde van 39.4 per dag, 19.7 per persoon. En hiermee zaten we dus ín Singapore, een van de duurste landen ter wereld, 30 cent ónder ons gemiddelde dagbudget 😂

Singapore map in het Hostel

Singapore map in het Hostel

Low budget backpacken door Singapore
5 (100%) 2 votes

2 reacties op “Low budget backpacken door Singapore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *