Rondje Sabah

      Geen reacties op Rondje Sabah

Sibu

Van bako national park namen we de bus richting Sibu, met als doel door te reizen naar Kota Kinabalu. Dit had ook via Kuching gekund, maar dit was goedkoper ѐn in Kuching waren we al geweest, dus Sibu. Voor een prikkie namen we een lekker hotelletje (warme douche! Yes! Lekker schoon bed! Ѐn gratis shampoo en een douchemuts!) waar we even bij konden komen. Op zoek naar wat te eten kwamen we bij het enige tentje terecht wat open was.

Engels spreken ze hier niet, maar met handen en voeten konden we duidelijk maken dat we iets met vis wilde. ‘komt voor de bakker! ‘ gebaarde de man terug, denk ik. En niet veel later stond de bak bami voor mn neus, met stukjes hele rare vis 😕. ‘shak.’ zei die vent. Shark? Kut. 😡

Kota Kinabalu

De dag erop vlogen we naar Kota Kinabalu. Een toeristische stad waar eigenlijk vrij weinig te zien is, maar waar je wel even lekker een was kunt draaien en goeie koffie kunt tanken.

Via ons hostel boekten we een Jungletrekking bij de Kinabatangan rivier, en om 5.30 in de ochtend zaten we al in de Grabcar op weg naar het station. 10 uur later stonden we langs de snelweg, op een plek die was afgesproken met de chauffeur van de jungle-organisatie. Die in geen velden of wegen te bekennen was overigens. We maakten kennis met Clementine, Sophia, en Bjarni, en later kwam daar Sabrina bij: onze vriendengroep voor de komende dagen waarin Frankrijk/HongKong, Duitsland, Denemarken, Nederland en Mexico vertegenwoordigd waren. Gezellig!

Kinabatangan river

Uiteindelijk werden we natuurlijk toch, 2.5 uur later maar zeker, opgehaald en bij de lodge in de jungle gedropt. Ik was overal op voorbereid maar niet hierop; dit is de meest luxe accommodatie die we tot nu toe gehad hadden 😃. Grote kamers, een regendouche, en dat allemaal midden in de jungle! 3 keer per dag werd een superlekkere maaltijd verzorgd, en tussen het eten door maakten we boottochten over de rivier of hikes in de jungle, op zoek naar wilde dieren.

Weer zagen we de neusapen, makaken, monitorlizards, hornbills, kingfishers, en deze keer ook 3 mega grote krokodillen (eentje voor ons restaurant tijdens het ontbijt 😁) en op de laatste dag, tijdens de laatste bootsafafi, een orang-oetan! Dat was vet!

Tijdens die hikes trouwens zag ik vooral 1 miljoen muggen, met angels die zonder moeite door mijn kleding gingen. Die gids was erg gepassioneerd in zijn beroep, en we hadden een gast met een supersonische verrekijker. Dan witte wel hoe laat t is.

Terwijl ik alleen wilde stoppen voor een tarantula of een slang van minimaal 3 meter, stonden we om de 5 meter een uur naar een vogel te kijken. I DONT CARE ABOUT THE STUPID BIRD! Wilde ik zeggen. Ondertussen stond ik zwijgzaam bloed te doneren. Hoe het kan dat ik nu nog steeds geen Dengue plus Malaria heb snap ik zelf ook niet.

Semporna

Na de jungle reisden we vol goede moed door naar Semporna, om te duiken en te chillen! Nou, ik wil er eigenlijk niet teveel woorden aan vuil maken. Maar Semporna was zó kut, en zó duur, dat we nog niet eerder zó snel hebben besloten door te reizen en nóóit meer terug te komen. Zo. Op naar Tawau!

Rondje Sabah
5 (100%) 1 vote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *