Street art in Georgetown

      1 reactie op Street art in Georgetown

Shirley was alweer toe aan een eiland, Tim kon nog wel een stad waarderen. De perfecte compromis: Georgetown op Penang!

Hipsters & street-art

Ondanks dat je wel degelijk op een eiland zit, voelt het aan als een middelgrote stad met een lekkere industriële vibe. Dit was vooral te danken aan de hipster koffiebarretjes om eens lekker ouderwets westers te lunchen, en natuurlijk de supergave streetart van Litouwense Ernest Zacherevic!

Goodnight café & homestay

En toch waren we sjagerijnig. En dit is waarom:
We hadden te snel ‘ja’ gezegd tegen het hostel. Misschien was het omdat we moe waren, doorweekt van het zweet, en bovendien dorst en honger hadden. Nadat we hadden afgesproken om er 4 nachten te blijven (oh nee ook nog!) merkten we dat we wel érg weinig ruimte hadden, de muren niet helemaal tot het plafon doorliepen (ja, dan hoor je dus àlles, de naam van deze plek is dan ook één grote leugen!), het inbegrepen ontbijt bestond uit 2 boterhammen met onzichtbare smakeloze jam, en we ook nog te maken hadden met een sjagerijnige eigenaar.

Het beroemde Penang streetfood

1 sjagerijnige vent kan nog, maar het leek wel alsof die hele stad er geen zin meer in had. Toen ik het beroemde Penang- streetfood een kans wilde geven had ik zelfs het idee dat de verkoper boos was omdat ik iets wilde kopen. Dude, ik wil je geld geven hoor!

Doei!

En dit is waar we ons besefte hoe belangrijk het contact met de locals is voor je ervaring met de plek waar je bent. Zijn we te Brabants als we het vooral een beetje gezellig willen hebben?? Hoe tof ik het er ook uit vond zien, ik kon er niet echt van genieten en was blij toen we weer konden gaan. We geven Langkawi en de eilanden aan de oostkust nog een kans, maar verder is dit deel van Maleisië tot nu toe niet persé voor herhaling vatbaar helaas…

Street art in Georgetown
5 (100%) 1 vote

Één reactie op “Street art in Georgetown

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *