Tentena was top

      Geen reacties op Tentena was top

En zo reden we verder,  Sulawesi door,  richting Tentena.

Een kleine 16!! Uur later,  kwamen we midden in de nacht aan bij een schattig klein hotelletje met dito gastvrouw.  Ze wees ons de basic kamer (hallo hurktoilet en ton water met schepje als douche!) waar we direct als een blok in slaap vielen.

Tentena was chill.

Om van de lange reis en cultuurshock bij te komen bleven we hier een paar dagen, waarin we ons vast voorbereidde op de volgende tropische bestemming door vast een strandje te bezoeken en te chillen bij de allermooist watervallen die we tot nu toe gezien hebben. Ook de landschappen van rijstvelden, grazende buffels, rokende verschrompelde mannetjes en vrouwen met manden op het hoofd waren weer adembenemend.Maar er moest ook ’t een en ’t ander geregeld worden.

Zoals de terugreis van Shirley’s moeder en broer, aangezien we op de Togean islands, de laatste bestemming van hun reis,  we geen stroom of internet zullen hebben. Na 6 verschillende sites, 3 telefonische en 3 digitale klantenservice’en, waarvan maar 2 Engelstalig, hadden we na 2 dagen bellen, appen,  mailen,  janken en vloeken toch eindelijk een plan. Via 3 tussenstops zouden ze in 2 dagen Jakarta bereiken, waarvan ze de volgende dag via China naar Schiphol konden vliegen. Vooruit dan.

Wat hebben we hiervan geleerd:

– Peter-Jan Rens had gelijk. Geef nooit op,  o, geef nooit op.

Én

– mijn Indonesische vocabulaire is vertienvoudigd. Dat is toch weer mooi meegenomen 🙂

Om 3 uur snachts (het moest ook niet té comfortabel worden)  stapten we in de auto,  op naar de volgende uitdaging;  het bereiken van het onbereikbare paradijs, de Togeans!

Tentena was top
5 (100%) 1 vote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *