Thailand inspiratie: 10 bijzondere plekken

Thailand is een van de populairste backpacklanden, al dan niet hét populairste backpackland in Zuidoost-Azië. En niet voor niks vinden wij, er is zoveel tofs te zien. Natuurlijk zijn er plaatsen die door het toerisme minder interessant zijn geworden, maar het aantal boeiende plekken is veel groter!

Wij hebben onze Thailand top 10 in willekeurige volgorde op een rijtje gezet, 10 plekken tijdens onze Thailand trip die we extra mooi, indrukwekkend of gek vonden:

 

1. Lumphinipark, Bangkok

Dit park in de Thaise hoofdstad is niet alleen bijzonder omdat het een groot en mooi aangelegd park is, het is eveneens een rustig stukje Bangkok. Iets wat lastig te vinden is in deze hectische stad. Er zijn geen verkopers, en er is geen verkeer, beide zijn verboden om de rust te houden. In het park en in de vijvers bevinden zich tientallen enorme varanen (Monitor Lizards). Ze zien er eng en gevaarlijk uit, maar ze vallen niemand aan en zullen weglopen als je in de buurt komt. Dikke tip dus als je even rustig een broodje wil eten, met uitzicht op een overstekende mini-dinosaurus.

Varaan. Lumphini park Bangkok, Thailand

Varaan Lumphini park Bangkok

2. Wat Phrathat Doi Suthep, Chiang Mai

Na letterlijk een draak van een trap, kom je terecht in een van de mooiste tempels van Thailand.
De entree was maar 30 baht (€0,80) voor toeristen, en gratis voor de lokale bevolking. In de tempel zijn tal van (buddha)beelden te zien en kun je op verschillende manieren je respect tonen aan het boeddhisme. In het midden staat een gouden stuppah waar boeddhisten al biddend omheen lopen. Rond om de stuppah staan tempels waar je kan knielen en bidden voor gouden buddhabeelden, en monniken. Ook staan er door de gehele ruimte bakjes voor donaties, welke gebruikt worden voor o.a. goede doelen, de monniken en het onderhoud van verschillende tempels. Al met al: veel buddha’s en veel goud dus!

Drakentrap, Wat Phrathat Doi Suthep, Chiang Mai, Thailand

Drakentrap, Wat Phrathat Doi Suthep, Chiang Mai

Wat Phrathat Doi Suthep, Chiang Mai, Thailand

Vol gouden Boeddhabeelden

3. Ayutthaya

Niet vergeten een bezoek te brengen aan de oude hoofdstad van Thailand: Ayutthaya. Huur een fiets, en geniet van een complex vol oude tempels en ruïnes. Prachtig! Niet voor niets is een deel van het complex opgenomen in de werelderfgoedlijst van Unesco. De ene ruïne/tempel is nog indrukwekkender dan de ander. Vooral ‘Wat Chai Watthanaram’ en ‘Wat Phra Mahathat’ (met de bekende buddha-boom) zijn het bekijken waard. Zeer mooi gebied, met een zeer indrukwekkende geschiedenis.

Wat Phra Mahathat, Ayutthaya

Wat Phra Mahathat, Ayutthaya

Boeddha boom, Wat Phra Mahathat, Ayutthaya

Boeddha boom, Wat Phra Mahathat, Ayutthaya

4. Khao Sok National Park

Mooiste natuurgebied van Thailand. Goede en betaalbare accommodaties, een leuk dorpje met eettentjes, en een national park die je niet mag missen. Jungletochten worden geregeld door de accommodaties, en zijn zeer de moeite waard, zelfs in de periodes waar wilde dieren zich niet veel laten zien. De ‘2 days, 1 night’ tour is aan te raden, hierbij maak je een aantal jungle-
en riviertochten, en overnacht je in een huisje op het water!

Boot tocht door Khao Sok National Park

Boot tocht door Khao Sok National Park

Jungle trekking, Khao Sok National Park

Jungle trekking, Khao Sok National Park

Hutten op het water, Khao Sok National Park

Hutten op het water, Khao Sok National ParkBooking.com

5. Hellfire pass, Kanchanaburi

Tijdens de tweede wereldoorlog hadden de Japanners een spoorweg nodig tussen Thailand en Myanmar (Birma). In 1942 begon de bouw van deze Birma spoorweg (later de death railway genoemd), doormiddel van dwangarbeid. Geallieerde krijgsgevangenen en Aziatische arbeiders werkten 16 maanden lang onder erbarmelijke omstandigheden aan het project. Duizenden werkers hebben het met de dood moeten bekopen door ziektes, ongelukken en honger. Een deel van het spoor moest door rotsen en jungle gelegd worden, en ook nog in een extra rap tempo (de ‘speedo’ periode). Dit deel wordt de Hellfire Pass genoemd.

Tegenwoordig is deze doorweg niet meer in gebruik, maar wel te bezichtigen middels een museum en een tour door de uitgehakte rotsen. De indrukwekkende wandeling met audio-guide, gaf Kanchanaburi even een diepere lading. Met een brok in onze keel beseften we dat de hitte en onze zere voeten niks voorstelden vergeleken met wat de werkers in Hellfire Pass hebben moeten doorstaan.

Hellfire pass, Kanchanaburi

Hellfire pass, Kanchanaburi

6. Wat Rong Khun (the White Temple), Chiang Rai

Sorry, nog één tempel. Maar deze witte tempel mag echt niet ontbreken, aangezien het moeilijk is zo’n ontwerp te overtreffen. Je staat bij foto’s al met open mond te kijken en in het echt is dit gebouw al helemaal adembenemend. De tempel, ontworpen door Chalermchai Kositpipat, staat in een mooi aangelegd park vol andere eigenzinnige en kunstzinnige dingen zoals: hoofden hangend in een boom (ook van bekende actiehelden), een wensput, en volledige koepels gemaakt van metalen bedeltjes. In het grind en in de bomen waren af en toe felblauwe leguanen te vinden.
De brug naar de tempel toe is eigenlijk het mooiste: honderden witte handen steken uit de grond als symbool voor ‘hebzucht’. De volledige brug en de buitenkant van de tempel is wit en afgewerkt met kleine stukjes spiegel. Bezoek ook het naastgelegen museum met meer kunstwerken van Chalermchai Kositpipat.

Over musea gesproken: in Chiang Rai bevindt zich ook nog een soort tegenhanger van de White tempel: the Black House, oftewel Baan Dam museum. Licht creepy, met thema’s als seks en de dood. Ook zeker een bezoek waard!

The White Temple, Chiang Rai

The White Temple, Chiang Rai

Handen bij de brug van de White Temple

Handen bij de brug van de White Temple

Baan Dam museum

Baan Dam museum

7. Koh Mook

Op zoek naar een Thais eiland dat (nog) niet is aangetast door het massatoerisme? Koh Mook (of Ko Muk) is de plek! We waren bijna de enige op een prachtig strand, we hebben er heerlijk gegeten, en de locals zijn supervriendelijk. Klein privé paradijsje in Thailand.

Koh Mook strand

Koh Mook strand

8. Chiang Dao

Dit stadje in het noorden van Thailand is verstoken van het toerisme. Hier moet je echt letterlijk mensen wakker schudden als je iets wil eten, en zullen ze raar opkijken als ze ineens een westers persoon zien. De omgeving is prachtig, en er zijn ook nog enkele interessante en bizarre bezienswaardigheden. Zeker een bijzondere ervaring in onze reis.

Accommodatie in Chiang Dao

Accommodatie in Chiang Dao

Backpacken in Chiang Dao

Backpacken in Chiang Dao

9. Land split, Pai

Er was eens een boer die voor zijn ogen door natuurgeweld zijn landje in tweeën zag splitsen. Onbruikbaar dus. In plaats van bij de pakken neer te zitten, maakte hij er een pad omheen zodat toeristen de gevolgen kunnen zien. Koning omdenken hier! Gratis entree, kei lieve man, en je krijgt ook nog eens gratis zelfverbouwde snacks en wat drankjes. De eigenaar heeft een potje voor donaties, en het zal me niks verbazen als die dagelijks gevuld is. Sowieso scoort ie karmapunten!

Land Split, Pai

Land Split, Pai

Eigenaar Land Split, Pai

Eigenaar Land Split, Pai

10. Khao Ngon Nak, Dragon Crest Mountain trail, Krabi

Mocht je in Krabi zijn, en je bent fit, ga zeker deze trail doen. Buiten dat het een toffe hike is, is het uitzicht wat je als beloning krijgt fenomenaal. Kippenvel, en een plek die zich door de uitstekende rotsen perfect leent voor toffe reisfoto’s.

Uitzicht Dragon Crest Mountain trail, Krabi

Uitzicht Dragon Crest Mountain trail, Krabi

Thailand inspiratie: 10 bijzondere plekken
5 (100%) 7 votes

2 reacties op “Thailand inspiratie: 10 bijzondere plekken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *