Thuy Tien Lake in Hue – Een verlaten attractiepark in Vietnam

Thuy Tien Lake in Hue, zonder meer een van de meest bijzondere plekken in Vietnam. In dit blog vertel ik wat meer over het verlaten attractiepark.

Thuy Tien lake, Hue, Vietnam

Thuy Tien lake, Hue, Vietnam

Company Hue Tourism

Het waterpark werd half afgebouwd geopend in 2004, nadat er al zo’n 3 miljoen Dollar tegenaan gegooid was. Het werd echter snel duidelijk dat niemand zin had in een attractiepark dat nog niet af was, waardoor het hele concept flopte. De hekken konden weer gesloten worden in 2006.

Omdat er geen geld meer was voor het afmaken of afbreken van Thuy Tien Lake, besloot het bedrijf Company Hue Tourism het waterpark te laten voor wat het is.

Overgenomen door de natuur

Tegenwoordig is het gigantische park, vooral onder Vietnamese jongeren en backpackers, een populaire plek om rond te hangen. Ook wordt het gebied gebruikt voor fotoshoots bij bijvoorbeeld trouwerijen.

Thuy tien lake waterglijbanen

Urban water slides

Alle attracties zijn overgenomen door de natuur, waardoor het lijkt alsof je rechtstreeks door een horror filmset loopt. Het eerste wat opvalt is de ingang. Een prachtig ontworpen, gigantische draak dat over een koepelvormig gebouw hangt. Dit kunstwerk waar ooit dus tickets verkocht werden ziet er in het echt nog indrukwekkender uit dan op de foto’s. Het is zelfs mogelijk naar boven te lopen, om vervolgens vanuit de bek van de draak van het uitzicht te genieten.

Thuy Tien Lake ingang draak

De indrukwekkende ingang van Thuy Tien Lake!

Thuy Tien Lake uitzicht vanuit drakenhoofd

Uitzicht over het meer vanuit het drakenhoofd

Attracties Thuy Tien Lake

In de rest van het waterpark kom je onder andere een gebroken aquarium tegen, zwembaden met waterglijbanen, een openluchttheater, en zelfs een heuse space simulator. Old school.

Thuy Tien lake aquarium

aquarium

Thuy Tien Lake openluchttheater

openluchttheater

Thuy Tien lake space simulator

Space simulator, 80’s!

Er gaan verhalen rond dat er zich krokodillen schuilhouden in de plassen en baden van het park. Dit wás inderdaad het geval. De beesten zijn echter in 2016 al weggehaald door de dierenbescherming. Dus wat dat betreft is het veilig om het park te verkennen.

Entree

Thuy Tien Lake ligt zo’n 10 kilometer van het Hue centrum vandaan, en het is onder ander te vinden op de Maps.me app. Toen wij er waren konden we zo naar binnenlopen, nadat we onze scooter een paar honderd meter voor het park bij een restaurant hadden geparkeerd. maar we spraken ook andere backpackers die toch entree moesten betalen. Of dit nou officieel is weten wij niet, maar neem voor de zekerheid wat contant geld mee. Het is sowieso de moeite!

Leuke blog? Check ook onze andere reisverhalen van Vietnam

Thuy Tien Lake in Hue – Een verlaten attractiepark in Vietnam
5 (100%) 1 vote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *