Vuurvliegjes in Kuala Selangor

      2 Reacties op Vuurvliegjes in Kuala Selangor

Na Kuala Lumpur hadden we zin in effe wat anders. Een bos met duizenden vuurvliegjes ofzo. Op naar Kuala selangor!

How to get there

Op internet konden we niet echt goede informatie vinden over hoe we hier, zelfstandig en met het openbaar vervoer, konden komen. Op straat kregen we goedbedoeld advies van vriendelijke Kuala lumpuren, maar die bleken ook niet zo op de hoogte van hun eigen bussysteem. Er zijn gewoon teveel busterminals in deze stad en het is onduidelijk voor iedereen welke bus nou waarvandaan vertrekt. We werden verteld dat we busnummer 164, 152, 452 of toch maar 102 moesten hebben. Het bleek bus nummer 100 van een halte vlakbij Pudu Sentral te zijn (zie foto). Die zou een uurtje later vertrekken, maar vertrok dan toch eindelijk 2.5 uur later.
Ff chillen in de bus (vinden wij altijd de tofste manier om te reizen!) en voor we het wisten stapten we uit in selangor.

Scams scams scams

De bus stopte alleen op het station en taxi’s vroegen de meest belachelijke prijs ooit, dus besloten we te lopen naar de dichtstbijzijnde slaapplek. Door het gras langs de snelweg, grrr. We vonden een redelijk betaalbaar motel die nog een kamer had die best prima was, voor een kamer die stinkt. Bij gebrek aan beter dropten we daar onze backpacks maar en gingen op zoek naar een manier om bij het fireflypark te komen. Openbaar vervoer reed ’s avond niet meer (en overdag zijn vuurvliegjes nou eenmaal niet zo indrukwekkend). Ubers en grabs waren er gekgenoeg helemaal niet. Die stiekemerds van een taxichauffeurs zouden toch zeker niet een vervoersdictatuur hebben gecreëerd hé? Jawel. Voor 7 ringgit, 1,20 euro, waren wij van Kuala Lumpur tot Kuala selangor gekomen, 60 km. En voor de laatste 8 km, moesten we 50!! Ringgit neerleggen! En het erge is, doe je het niet, dan ben je voor niks daar want verder is er geen kont te beleven. En dan heb je dus evenveel geld weggegooid voor de reis erheen, je overnachting en de kosten voor het eten. Met pijn en moeite kregen we er 10 ringgit af en bracht de chauffeur ons ook netjes terug. Vooruit dan.
In het park aangekomen bleken de regels aangepast en betaal je niet meer per persoon maar per 4persoonsbootje. Gedeeld door 4 is de prijs dan hetzelfde. Dat is dus geen probleem zou je denken. Maar er is helemaal niemand daar! En betaal je dus dubbel met tweeën in een bootje, want ja, anders ben je voor niks daar EN HEB JE OOK VOOR NIKS 40 RINGGIT AAN DIE TAXI UITGEGEVEN!. Wat Een Fuckers.

Kampung Kuantan Firefly park

Maar dan… De levende kerstverlichting!
Nou lag de lat hoog voor die vliegen hoor, na al deze scams. En ik denk dat wanneer je nog nooit vuurvliegjes gezien hebt, het ook wel erg bijzonder is. Het nadeel bij ons was dat wij die eigenlijk al lang gezien hadden in onze achtertuin in chumphon en koh Mook. Dit was gewoon hetzelfde maar dan meer op 1 plek. *zucht*. Maar goed, het zag er wél erg gezellig uit en het wás mooi. Sowieso al een toffe sfeer om in het pikkedonker en in de doodse stilte in een privébootje te worden rondgevaren 🙂 er zijn helaas geen beelden van want, zoals Fanny (hey cleansis! 😁) vooraf inderdaad al zei: “ze zijn niet te filmen.” Letterlijk, niet figuurlijk.

Gauw naar de volgende locatie: Cameron Highlands!

Vuurvliegjes in Kuala Selangor
Hoeveel sterren geef je dit bericht?

2 reacties op “Vuurvliegjes in Kuala Selangor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *