Waar ligt Sulawesi, Indonesië?

      Geen reacties op Waar ligt Sulawesi, Indonesië?

Waar ligt Sulawesi eigenlijk? Sulawesi, of ook wel ‘Celebes’ genoemd is een van de grootste eilanden van Indonesië. Het eiland ligt onder de Filipijnen en tussen Kalimantan (Indonesisch Borneo) en de Molukken.

Wat is de afstand van Nederland naar Sulawesi?

De afstand tussen Nederland en Sulawesi, Indonesië is bijna 12.000 km, als je een rechte lijn zou trekken. In Makkasar, de hoofdstad van Sulawesi is er een tijdverschil van 7 uur ten opzichte van Nederland.

Afstand tussen Nederland en Sulawesi

Hoe ver ligt Sulawesi van Kalimantan, Borneo?

Sulawesi ligt op zo’n 250 km afstand ten oosten van Kalimantan, het Indonesische deel van Borneo. Als je met de ferry van Balikpapan, de hoofstad van Kalimantan, naar Palu, Sulawesi zou gaan, leg je ongeveer 350 km af.

Afstand tussen Sulawesi en Kalimantan, Indonesië

Hoever ligt Sulawesi van de Molukken?

Sulawesi ligt ten westen van de Molukken. Als je de ferry neemt van Bitung, Sulawesi naar Ternate in Noord-Molukken leg je zo’n 268 km af. Dit is qua afstand meteen de kortste route van Sulawesi naar de Molukken.

Afstand tussen Sulawesi en de Molukken

Op zoek naar een mooie route door Sulawesi?

Sulawesi is een prachtig eiland met veel mooie landschappen en natuur. Je vind er onder andere een van de mooiste duikplekken ter wereld. Ook de cultuur van Sulawesi is zeer bijzonder te noemen. Zeker als je ook een kijkje gaat nemen in de Tana Toraja regio. Benieuwd naar al het moois van Sulawesi? Lees het in onze blog met een indrukwekkende route door het eiland:

Sulawesi: Een onvergetelijke backpack route – (De mooiste plekken!)

Blog score:
[Totaal: 1 Gemiddeld: 5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *